Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2015 07:52 - БГ политици борят стреса с кокаин
Автор: deta7 Категория: Регионални   
Прочетен: 812 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В Парламента трябва да се въведе задължителен тест за наркотици и за психоемоционалното състояние на управляващите
imageЖеляз Турлаков, един от водещите фигури в наркокомуната в Банкя направи преди дни скандални разкрития за родните ни избраници. Психологът твърди, чев парламента има минимум 15-20 човека, на които им се случва да употребяват кокаин. Много от тях не се приемат за наркозависими, а гледат на употребата на кокаин като част от луксозния им живот. „Знам обаче за два случая, при които нещата са отишли в малко по-крайна фаза, защото са мои пациенти. Има журналисти, артисти, певци, спортисти, хора с добър бизнес, които употребяват системно кокаин. Те не искат да се афишират и работя индивидуално с тях“, твърди Турлаков.

Български политици борят стреса с кокаин. Алкохолът и леките психоактивни вещества вече не се броят за стимуланти. Това разкриха работещи в една от най- големите наркокомуни в страната ни-тази в Банкя. Основното психоактивно вещество, което употребяват 99 процента от политиците, е алкохолът. Нещо, което се подценява. Пиячката също е психоактивно вещество.
В България се налага да се въведат задължителни психотестове и тестове за употреба на наркотици. Във ФБР и в ЦРУ правят такива тестове на служителите си. Идеята обаче за България е обречена на провал.Политиците едва ли ще приемат закон срещу себе си, защото повечето от тях работят на принципа „зависимост“ на един от друг. А наркоманите винаги са по-зависими или управляеми. Ако се направи изненадващ кръвен тест обаче, ще излязат много интересни неща –антидепресанти, стимуланти.
imageЖеляз Турлаков споделя още, че тези хора по принцип не идват сами за помощ?
Преди това обикновено идват техни приятели. След това следва серия от срещи със самите тях. Но в комуната принципно анонимността им е запазена.
Според него употребата на “трева” и алкохол е нещо почти невинно. Но в момента по-актуална е синтетичната дрога - смесени зависимости, амфетамини, метаамфетамини или “пико”-то, както е известно в България.
Преди и след...
Латерна Магика

Употребяващите хероин в България са около 30 000. Употребяващите амфетамини са 3-4 пъти повече. В доклада на Държавния департамент на САЩ се посочва, че около 300 000 души в България употребяват психоактивни вещества. А истинските наркотрафиканти в България не са хоратаот улицата.Политическата класа в България са истинските наркотрафиканти!

Голямата заблуда е, че в България има воля да се променят нещата. Защото този бизнес пълни партийните каси от години. Метадоновата програма за лечение на наркозависими е една голяма лъжа и измама. Метадонът създава тежка зависимост. Това си е синтетичен хероинХората, които влизат в метадонови програми, те и остават там. Не могат никога да излязат.Страничните явления и последствията могат да бъдат по-страшни дори от тези при употребата на хероин, споделя Турлаков.
Бай Ганьо не умира в нравите и нагласите на българските избиратели
Метадон се употребява само при хероинозависимите. Колко помага, е друг въпрос. Но всеки, който го прилага при друг тип зависимости,
С метадон не можеш да се излекуваш! Защото с него ти поддържаш модела, че не можеш да се справиш без вещество отвън. Изграждаш зависимост, подчиняваш живата си на веществото, не можеш да направиш свободен избор без веществото! Ти си зависим, физически, психологически и социално... метадонът за частните програми влиза по линия на ЕС, Министерството на здравеопазването го осигурява. Ако е частна програмата, която иска сама да си определя цената, има една врътка в наредбите, че можеш сам да си го купиш. Той струва стотинки! Доколкото знам, Канчелов и сие си го доставят от Македония.

Прикриват се смъртни случаи при предозиране с метадон, прикриват се редица нередности, но, както се пееше в една песен от 90-те - “Куче влачи рейс, диря няма”... Никой не се интересува от наркозависимите.

60 000 са българите, които употребяват хероин. Близо 120 000 пък са тези, които взимат амфетамини и кокаин. Към т.нар. „меки дроги” посягат 100 000 души. 300 000 са тези, които злоупотребяват с алкохола. Официалните данни на различни институции за общия брой наркозависими българи варират между 150 000 и 240 000 души. 10 000 са сънародниците ни, които са зависими от наркотици, но за тях няма спасение в страната и търсят изход в чужбина. Средната възраст на наркозависимите в България е 23 години. 70 на сто от наркоманите са безработни. Към този процент прибавете и членовете на техните семейства, за да си представите какво е реалното положение около тези хора.

Липсва и подкрепа от държавата. Не се спазва законът, предвиждащ 1 процент от акциза на алкохол и тютюн да отива за подпомагане програмите за рехабилитация. Създава се бизнес около предлагането на метадон в частни програми без аналог в Европейската практика. Източват се пари от стратегиите прeз различните психиатрични болници, които реално не предоставят рехабилитация и не лекуват зависими. Умишлено се репресират неправителствените програми, които реално помагат на зависимите и техните семейства с цел монополизирането от страна на малка група лекари, които да печелят от продажбата на метадон и да контролират процесите в държавата. Всичко това е част от абсурда, на който сме подложени от години.
Порочната практика
imageМетадоновите програми не могат да бъдат разглеждани като вид рехабилитация, основана на терапевтичен подход. Те са по-скоро поддържащи програми, насочени към това да се намаляват щетите. Подобен модел работи по-скоро в полза наобществото, а не толкова за самия зависим. По принцип в такива програми трябва да бъдат хора, които имат СПИН, които над 5 години употребяват хероин инжекциoннo, имат поне 3 неуспешни опита за отказване по друг начин. За да стане по-ясна картината, е добре да кажем в кои случаи метадонът не работи. Този подход не помага при случаи на смесени зависимости – например към хероин и друго вещество, при алкохолна зависимост, при амфетаминова зависимост, при кокаинова зависимост. Затова трябва да се прилага само при хора с хероинова зависимост. Във веригата от хора, печелещи на гърба на наркоманите, наред с дилърите, са някои частни лекари, които не казват цялата истина на зависимите от хероин пациенти и техните близки. Метадоновите програми са частно-държавна политика за легална наркотизация на хиляди млади хора, чиста проба геноцид, изпълняван от хора с дипломи и докторски титли, хладнокръвно и безскрупулно, използвайки болката и безсилието на хората, давайки им абсолютно неоправдани надежди и подменяйки една зависимост с друга – още по-силна.

Най-страшното е в това, че те манипулират и властимащите. Как иначе може да се обясни безумната идея да се правят метадонови центрове по всички градове и градчета, а да няма нито един опит да се направи дори една рехабилитационна програма? Навсякъде по света има метадон, но той е 1 процент от останалите възможности, които се предоставят на наркозависимите или алкохолиците. Той се препоръчва само за хора, на които не са помогнали нито болници, нито комуни, нито затвори, хора, които са преминали и възрастта, в която биха могли да започнат живота си наново – възрастни и отказали се да се борят, за които е останало само вегетирането. Нашите медици “зарибяват” млади, които все още са в състояние да се справят с проблема по много други начини. В действителност се премълчава, че това е заместваща и поддържаща терапия. Метадонът замества хероина донякъде и осигурява поддържането на някакво психическо равновесие, но какво става, когато се спре метадонът, никой не го казва.

Защо се премълчава, че привикването към метадон е много по-силно и продължително, че отказването е много по-трудно и невъзможно? Че изпадайки в безизходица от неуспешните си опити да спрат метадона, много от наркоманите отново минават на хероин като по-лесна възможност за отказване? Че много от тях от отчаяние се самоубиват?

Решението

Докладът за периода 2009-2013 г. на Европейския парламент относно "Зелената книга за ролята на гражданското общество по отношение на политиката на ЕС в областта на наркотичните вещества" признава най-важната роля на гражданското общество и неправителствените организации за формулирането, дефинирането, прилагането и контрола на политиките в областта на наркотиците. В България неправителствените организации нямат права. Създаден е законов конфликт на интереси. Няма равнопоставено между Министерството на здравеопазването и Министерството на труда и социалната политика с неправителствените организации, които без права се намират под контрола на управлаващите. Не участват в изграждането на стратегиите и дефинирането на политиките. Гражданите не участват в процеса и нямат легитимност чрез гражданските сдружения и неправителствените организации. Нямат равен достъп и пряко участие в изграждането на мрежа на предлаганите форми за лечение, както и от възможността за оценка, контрол и финансиране с цел ефективност и равнопоставеност на предлаганите форми за лечение в България. Ние нямаме участие в изграждането на политиките и вземането на решения. Искаме да се спазват европейските политики по отношение на ролята на гражданското общество. Да бъдат създадени достъпни услуги за лечение, рехабилитация и ресоциализация на зависимите - терапевтични общности, дневни центрове, защитени домове и така нататък...
ТЕАТРО : Съюзниците от ГЕРБ и АБВ – борци с корупцията
image


Тагове:   БГ,   политици,   кокаин,   стреса,   борят,


Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deta7
Категория: Регионални
Прочетен: 1306401
Постинги: 429
Коментари: 289
Гласове: 543
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930