Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2015 12:15 - Днешното време - време на много зрелища и малко хляб за народа
Автор: deta7 Категория: Регионални   
Прочетен: 1491 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 10.09.2015 12:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Пенсионерският парламент кипна в Кюстендил! Иван Йорданов: По 20 корема ли имат депутатите Манолова и Петров, та да взимат 6000 лв. заплата, и евродепутатите под знамето на новата омбудсманка закопаха България
image

image
Всеизвестно е, че хората много лесно се манипулират, популярната латинска сентенция, изписана със златни букви, „Дай на народа хляб и зрелища!“ отговаря изцяло на днешното време.
image

За разлика от Древен Рим, където управниците са мислили за народа си, днес е време на много зрелища и малко хляб за обикновените хорица, пенсионери и дечица. Само преди седмица станахме свидетели на зрелище в центъра на Благоевград, 80-годишна пенсионерка бе нападната и ограбена от 24-годишен младеж, когото полицията задържа в ареста по време на поредния му грабеж в Банско. Болната женица, бивша служителка в съда, взела пенсията си и като стриктен данъкоплатец, първо с получените пари тръгнала да плати битовите си сметки, но така и не успя да стигне, защото обирджията й взе цялата сума от 300 лв. Жената само преди седмица претърпяла сърдечна операция, нямала сили дори да изкрещи за помощ към седящите клиенти в заведение...

Друго зрелище стана в центъра на Разлог посред бял ден. 24-годишен спортист, абсолвент по право, бе нападнат и наръган с нож в крака...

Млада жена, 32-годишна, се хвърли от 6-ия етаж на жилищен блок в центъра на Благоевград и сложи край на живота си.... Защо? Няма отговор, отнесе го със себе си.

Изпитана житейска мъдрост е, че умре ли духът, умира и тялото. Здрав дух в здраво тяло. Всичко е въпрос на гледна точка.

Но моята гледна точка е, че динамиката на живота така ни е завъртяла, че свикваме с всичко, което се случва около нас, и неволно го приемаме за нормално, без да си задаваме въпроса кой е виновен.

И защо родителите ни трябва да се страхуват за живота си, когато излязат до магазина да пазаруват? Защо младежи на 24-годишна възраст вече са толкова озлобени и агресивни, че са готови да ограбят безпомощна жена, за да вземат и последните й пари?! Трябва ли да сме безразлични към случващото се около нас, днес са други, но утре може ограбените да сме ние - аз, моите деца, моите родители... Защо се примиряваме с това, че 13-годишни стават проститутки и наркомани, къде е държавата ни?!

Всеки един от нас е личност с различни ценности и характер, но в днешно време сякаш личности няма, днес хората са „роботи“, вършат всичко в транс, алчни за пари и от страх, и с безразличие. Жалко за личността, която иска само да бъде с пълен корем и да оцелее, а не да живее с обич, уважение, ценности, сили и мечти за по-добри дни.

Какво ни трябва ли? Да излезем от черупката си и да станем свободни хора, на които им пука как ще живеят те и децата им!

СЛАВА ИВАНОВА
11-ата Божа заповед
 




Гласувай:
9



1. stariatb - Поздравявам Deta 7 за представя...
10.09.2015 13:30
Поздравявам Deta 7 за представянето на статията в блога. Слава и на авторката Слава- мнението й е безспорно и актуално, но и двамата знаят, че подобни негативни примери в живота ни са многократно повече от посочените, че са стил от живота ни и че са под чадъра на корумпираните ни власти и нагодените ни закони.
Нещо повече. Няма и тенденция да заживеем по добре- не се предвижда увеличение на скандално ниските заплати на работещите, не се очаква намаление на безработицата, при настоящето законодателство и безработица се очертава голям спад по брой и размери на пенсиите на възрастните, увеличават се размерите и безнаказаността на престъпността и корупцията др.
Негативните ни констатации не смущават виновниците и остават безполезни. Затова е необходимо по демократичен път, но неотстъпно, да си поискаме истинската демокрация, така както е замислена от човеколюбивите мислители от векове, за да не бъдем най-бедните и най- грабените в Европа, пък и в челните места в света.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: deta7
Категория: Регионални
Прочетен: 1305004
Постинги: 429
Коментари: 289
Гласове: 543
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930