Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2015 07:26 - МОНОЛОГ НА ТЪПАКА
Автор: deta7 Категория: Регионални   
Прочетен: 605 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Отчайващо е всеки ден да установяваш, че си тъпак, кретен, дебил и полуидиот. И нямаш избор - казват ти го отговорни хора, уж избрани във властта, назначени, така да се каже, от мнозинството от сбора от племена, които населяват нещастната ни територия. Всеки ден гледаш, слушаш или четеш новини за ограбени старци, пребити хора, неприсъстваща полиция и пр. гнусотии. Всеки ден гледаш, четеш и слушаш каква глупост са натворили законотворците. Години наред е така. И наивно се питаш: Защо тия тъпанари - депутатите, не гласуват един закон за неприкосновенността на частната собственост? Ако някой нахлуе с взлом у дома ти, застреляй го. И не се занимавай повече с разбойниците и останалите примати, които те презират, унижават и те убиват?
image
Защо тия депутати - поне един да се беше намерил, не предлагат и не гласуват законопроект за регресния иск, с който да задължат прокуратурата и съда да търсят отговорност от разследващите органи за безразличието и бездействието им, когато бандити ограбят, насилят и пребият поредния старец и старица или който и да е човек? Нека прокурорът да носи отговорност - материална, дори и 1% от нанесените щети на жертвата. Нека да се бръкне в джоба, че не е постъпил по законовия начин. Нека усети финансово и морално, както и служебно, че не може да е безучастен към страданията на хората. Нека и съдията го усети, когато в Страсбург осъдят държавата. Нека и адвокатите да застраховат пледоариите си. И да са отговорни към клиентите си, когато губят делата им, защото се договарят за едни пари с противниковата страна.

Бълнувам си аз за едни правила. Които, докато не се приемат, ще ни заставят да живеем в същата кочина, в която живеем и до ден днешен от години.

У нас всичко е камуфлаж, бутафория и хорър от каламбури в мрежите. Някаква отчайваща безотговорност. Или бездушно безразличие. Каквото и да е, то е убийствено.




Тагове:   монолог,   тъпака,


Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deta7
Категория: Регионални
Прочетен: 1297895
Постинги: 429
Коментари: 289
Гласове: 543
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031