Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2015 10:33 - БОРИСОВ & ЦАЦАРОВ С „ТЕЛЕГРАМА“ ОТ ДЖИМ, ПАРДОН, ДЖОН КЕРИ: В БЪЛГАРИЯ КОРУПЦИЯТА ОСТАВА БЕЗНАКАЗАНА!
Автор: deta7 Категория: Регионални   
Прочетен: 869 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Въпреки че законът предвижда наказателно преследване на корупцията във властта, правителството не прилагат закона ефективно и служителите във всички сфери на управлението често участват в корупционни практики безнаказано. През годината в България има редица доклади за корупцията в правителството. Корупционните практики включват подкупи, конфликт на интереси, сложни схеми за присвояване, нарушения при поръчки и търговия с влияние.
image

През април Софийският градски съд осъди председателя на Комисията за предотвратяване и идентифициране на конфликт на интереси- Филип Златанов, на три и половина години затвор за злоупотреба с властта си. Към края на октомври делото срещу бивш член на Народното събрание, Димитър Аврамов, за съучастие в подкуп продължава в Софийски градски съд.
Най-малко 320 лица, както на национално и местно ниво имат отговорности, свързани с борбата с корупцията. ДАНС има мандат да разследва корупционни действия на високо равнище, правителството и други официални лица. Центърът за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност е отговорен за анализ, планиране и разработване на антикорупционни решения и политики. Постоянната комисия в Народното събрание е отговорна за разглеждане на законодателни инициативи и мониторинг на правителствени агенции. Независима комисия е отговорна за предотвратяване и идентифициране на конфликт на интереси. Въпреки това липсват устойчиви механизми за борба с корупцията. Европейската комисия разкритикува антикорупционни агенции за „липса на координация, независимост и външен надзор.“
В годишния си доклад на Центъра за изследване на демокрацията е посочено рекордно високо ниво на корупция – 29,3% от възрастното население (1,9 милиона граждани) са се сблъсквали с корупция, когато са имали работа с правителството. Тази цифра е в рязък контраст с отчетените от правоприлагащите органи резултати.
image

От януари до септември прокуратурата е започнала разследвания по 724 нови случая, с 287 наказателни преследвания в съда с участието на 364 души, а съдилищата са осъдили 172 лица и оправдали 40. Въпреки че тези проценти са показват приблизително двукратно увеличение в цифрите в сравнение със същия период на 2013 г., ЕК отбелязва, че „все още не се прилагат санкции за корупция“, това сочи доклад на външнополитическото ведомство на САЩ за състоянието на демокрацията и човешките права в света в частта си за корупцията.

Така „равноотдалечените“ Бойко Борисов и Сотир Цацаров, които всяка сряда си хортуват на оперативка „равноотдалечено“, бяха съпикясани от „телеграма“ от Джим, пардон, Джон Кери, че нищо не вършат, защото са оплетени като свински черва.




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deta7
Категория: Регионални
Прочетен: 1298108
Постинги: 429
Коментари: 289
Гласове: 543
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031