Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2015 09:59 - Управляват ли ви кретени
Автор: deta7 Категория: Регионални   
Прочетен: 3754 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 24.02.2015 10:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 "Кретен" е определението, с което българинът характеризира всички психически болни. Понякога думата "кретен" се отправя и към хора, които се считат за здрави, но чиито действия са кретенски.

Разликата между първите и вторите е, че психически болните отиват в лудниците, а вторите, "здравите", въпреки своя отявлен кретенизъм, се бутат все по-нагоре и се опитват да влияят върху хода на събитията. Или поне така си мислят…

Все повече хора считат, че България от 25 години се управлява и от двата вида кретени. Ето защо е необходим професионален анализ на някои от най-важните психически заболявания, съответстващи на новата международна класификация ICO-10.
image

Затъпяването

се характеризира с нарушаване на паметта, мисленето, ориентирането, схващането, възможността на човек да учи, за оценката и самооценката. Причинява се от болест на мозъка с дълготраен характер. Намалява контролът над емоционалните реакции и поведението в обществото. Появяват се и други признаци: илюзии и миражи, на пациента му се струва, че е много важен, а всъщност е никакъв.
Дянков и Борисов на представянето на книгата на Дянков „Кризата в Европа. Поглед отвътре“
image

Нарушения на личността и поведението, причинени от повреди на мозъка

се характеризират с лабилно емоционално състояние, немотивирана веселост и лесно преминаване към раздразнителност и агресия. Болният не се съобразява с последиците и обществените принципи. Краде, сексуално маниакалничи, плюска. Типично е третирането на една единствена напълно абстрактна тема /що е демокрация, и има ли почва у нас/. Забелязва се промяна в темпото на говора и характерно пенявене.

Трайни илюзорни отклонения

като например параноя се изразява често през целия живот чрез илюзии и фалшиви оценки с различно съдържание:

  • за преследване /при комунизма бяхме преследвани, взеха ни всичко, не можахме да се развием, навсякъде има агентурни и мафиотски връзки, които заплашват българската демокрация/;
  • грандомански /в България никога не е имало велики държавни мъже като нас, ние сме над закона, нас може да ни съди само историята/;
  • хипохондрични /народът е болен и не разбира нищо, само ние трябва да взимаме решенията/.

Индуцирано илюзорно отклонение

се дели между две или повече свързани помежду си лица чрез нереално възприемане на действителността. Едното от лицата се характеризира с психонарушения и възприема действителността по деформиран начин, а другите – индуктивно свързани с него, я възприемат по същия начин.

Манията

се характеризира с повишено самочувствие и пълна неадекватност. Тя варира от безгрижие за собствените постъпки до неконтролирана възбуда. Естествените спирачки в контактите с хората са премахнати, самооценката е висока. Пациентите са екстравагантни, харчат безцелно пари – откраднати или чужди, стават агресивни. Болестта преминава в мания за преследване, бъркотията на мислите и плямпането на пациента превръщат говора му в неразбираемо пелтечене.

Транс, пощръкляване и паника

са отклоненията, в които се изразява пълна липса на ориентация в обстановката. Лицето действа като че ли е овладяно от друго лице или от дух. Вниманието на болния се концентрира само върху един или два аспекта на околната среда, в повтаряща се схема на движения, позиция на тялото, изразни средства.

Шизофрения

е появата в един човек на две или повече личности /аз не съм той, аз съм ние, гласувах за, гласувах против, не помня как гласувах/.

Психическа лакомия

е група от симптоми, характеризиращи се с лакомия. На прием, коктейл, или друга аванта лакомията прераства в обикновено плюскане, защото болният знае, че утре вече няма да може да плюска.

Нощни уплахи

са епизоди на панически страхове с висока вокализация.Пациентът се събужда с крясък, хвърля се към вратата на парламента, като че ли се опитва да избяга от помещението, в което са го затворили. По пътя се паникьосва и напикава.

Параноична личност

се характеризира с прекалена чувствителност към неуспехите в непризнаването, подозрителност, тенденция към деформиране на ежедневните събития, към неимоверно надценяване на собственото значение.

Асоциална личност /психопатия/

се характеризира с безогледно незачитане на другите, с пълна безотговорност и пренебрежение към обществените норми, невъзможност да се поддържа трайни връзки с други хора, нисък праг на освобождаване на агресията, липса на чувството за вина, обвиняване на другите за собствените грешки.

Безсмисленото плещене

се характеризира с бързо и неразбираемо темпо на говора, с намаляване на неговата членоразделност, с изплюване на звуци, създаващи неправилни фрази, нямащи нищо общо с граматическата структура на изречението.

Смущенията на импулсите

се характеризират с повтарящи се действия без рационална мотивация, които застрашават интересите на другите и на самия пациент. Например патологически хазарт, т.е. интензивен стремеж към игра /политика/ който трудно може да бъде овладян. Засегнатите от болестта лъжат безразборно, крадат и нарушават закона.

Каквото и да било асоцииране на горното с лица, седящи в президентството, министерския съвет, министерствата, парламента показва, че читателят все още е психически здрав.

Творчество и коментари от Фейсбук за заема от 16 млрд. лв.

image
Бойко пудел си намери , кръсти го Валери!
Валери Симеонов е сред първите съгласил се с най-голяма охота да се изтегли заема от 16 милиарда , защото ще прибере част от парите в собствен джоб , а и се е пазарил за сладък и доходен пост в енергетиката!
Този предател нарича себе си патриот , такива „патриоти“ като него заслужават да горят на кладата! Не ви препоръчвам да гледате и дезинформираща му телевизия „СКОТ“ тв, където дори и прогнозата за времето е под съмнение дали е вярна!

България отново унизена от Европа… ""Как се живее и умира в България""-филм на ""evronews"" (Видео

image

България е в спиралата на неизплатимите дългове – катастрофата е неизбежна

image





Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deta7
Категория: Регионални
Прочетен: 1297961
Постинги: 429
Коментари: 289
Гласове: 543
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031