Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2014 09:24 - Плевнелиев – срамът български
Автор: deta7 Категория: Политика   
Прочетен: 1324 Коментари: 0 Гласове:
15

Последна промяна: 07.12.2014 12:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Падението на държавния глава удари дъното. Оттук насетне да се иска импийчмънт за отстраняването му е най-малката и най-логична стъпка, с която депутатите биха защитили националния интерес и достойнството на България. От него би трябвало да се търси не само морална, но вероятно и наказателна отговорност, заради задкулисната му среща във Виена с ръководството на ЕVN – един от енергийните монополисти, срещу който тече процедура за отнемане на лиценза. Кажете ми президентът на коя друга европейска държава може тайно да се среща с чужда фирма и впоследствие да не дава информация на обществото? “Нямаме коментар за срещата на Плевнелиев във Виена. Нямаме позиция, която да изпратим”, лаконични са от “Дондуков” 2. Цинично, кратко и ясно…
 Лъсват скандални зависимости на Плевнелиев от военното разузнаване
image

Плевнелиев определено не е човекът, който да преговаря за тока в България. Значи остава съмнението, че мотивите му са били лични. А личните мотиви при един държавен глава на подобно рандеву, особено пък ако той се казва Росен Плевнелиев, са синоним на корупция от висша степен. Подобен срам нацията ни не помни в цялата си хилядолетна история. Такова ярко и безпардонно лобиране за личните си, комерсиални и политически интереси досега не си е позволявал нито един от предшествениците му. Нещо повече – никой не се е включвал в корпоративни войни на страната на едните срещу другите. И всичко това – за сметка на добруването на нацията. Да припомним, че подобно на близкия на Плевнелиев олигарх – Иво Прокопиев, EVN също имат инвестиции във възобновяеми енергийни източници у нас, освен че държат монопола на тока в Югоизточна България.
image

С право мнозина го определят като “Мистър гаф”, защото за времето, откакто е държавен глава, не минава ден без издънка. Да не говорим, че вече не се и крие, когато разделя обществото, заемайки открито позиция във всеки политически сблъсък. А да очерня държавата си отвън е обичайна практика на ГЕРБ, чийто ярък представител се оказа и Плевнелиев. Защото да изтърсиш във Виена, и то на лекция пред Дипломатическата академия, че Русия може да ни “окупира подобно на Крим”, е колкото скандално, абсурдно и глупаво, толкова и обидно. Много руснаци имали апартаменти у нас. Ами че руснаци с имоти държат и половин Лондон, а и само там ли?!
ПЛЕВНЕЛИЕВ ГОТВИ ПРЕВРАТ _ Избори _ Бургас – новини 

Че нашият президент не блести с особен природен интелект, нито с качества на дипломат, е донякъде разбираемо. Да плюеш по Русия и да й размахваш заканително пръст за “агресивната й политика”, подобно на пигмей, който ръфа колоса, също не е изненада – в общия русофобски хор всеки иска да се хареса на западните си кукловоди. Но когато с думите и делата си провокираш и въвличаш страната в международен скандал, даже във война, е вече непростимо. И наказуемо. Подобна неадекватност е толкова вредна, че е най-добре причината овреме да бъде отстранена, за да не стане по-лошо. Поводи бол. И един неоспорим – “обединителят на нацията” наистина успява да я обедини. Срещу себе си.
Аз се срамувам от Росен Плевнелиев - Президент на Република България












Гласувай:
15



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deta7
Категория: Регионални
Прочетен: 1304430
Постинги: 429
Коментари: 289
Гласове: 543
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930