Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2014 18:15 - Климатични войни. HAARP причинява бурите в България
Автор: deta7 Категория: Новини   
Прочетен: 3185 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 27.09.2014 18:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ХААРП (HAARP) е любима тема на привържениците на теориите на конспирациите. Особено когато става дума за природни катаклизми, свързани с климата.
image
Порои заляха Сърбия и Хърватска. Невиждани бури връхлетяха различни краища на България. Тези природни бедствия дадоха основание на любителите на теориите на конспирацията отново да заговорят за HAARP – програмата за високочестотни активни изследвания на полярното сияние.
„Каква беше тази топли зима на Балканите, а в Канада и САЩ ги скова минус 45 градуса студ” – пише активен блогър, който е убеден, че 
HAARP вече функционира на 100 процента и че се задава нов световен ред, чийто владетел разполага с климатичното оръжие.

САЩ обаче и досега твърди, че това е една съвсем безобидна програма, която изследва йоносферата. ХААРП е лазер, който контролира времето като климат – убедени са обаче любителите на конспирациите. Още от самото си създаване през 1993 г. HAARP се приема като система за контрол на времето, която умишлено влияе на климата. Интересът на американските военни към климатичното оръжие сериозно притесни американската общественост, а още повече страните, които са в обтегнати отношения със САЩ. Заговори се дори за руска реплика на HAARP, която също вече се експериментира. За жалост – на гърба на обикновените хора, които губят къщи и имоти, разрушени от опустошителни порои и бури.
image

След като ХААРП (HAARP) изтласква йоносферата, Слънцето може да ни изпържи

ХААРП (HAARP) доразвива всъщност идеите на Тесла.
През 1985 г. Бернард Йистлънд кандидатствал за патенти, чрез които някои от идеите на гениалния Никола Тесла можело да се осъществят. Мнозина твърдят, че тези патенти сложили началото на програмата ХААРП (HAARP) – програма за изследване на йоносферата.
ХААРП (HAARP) действа, като използва големи антени, които излъчват радиочестотна енергия към йоносферата, пресъздавайки по този начин в умален модел обичайното въздействие на слънцето. Когато има смущения в йоносферата, не можем да комуникираме с нашите сателити.

Програмата ХААРП (HAARP) стартира с един законопроект на Конгреса на САЩ през 1990 г. Накратко, Конгресът възложи на министерството на отбраната да проучи възможността да бъде използвана йоносферата за подобрение на комуникациите и навигацията. Така започна сътрудничеството между военно-морските и военно-въздушните сили по тази програма. Именно тези 2 организации работят съвместно 7 години. Приложенията на тези патенти включваха унищожаването на балистични ракети, а така също и контрол и разстройване на комуникациите. Имаше и други идеи – възможната модификация на климата, както и да се изтласка част от йоносферата в космическото пространство с цел да се отрази евентуален ракетен удар.
Ето защо 
ХААРП (HAARP) може да причини фатални последици. За своите експерименти тази програма излъчва към йоносферата енергия с мощност 1 милиард вата. Това може да предизвика такива вибрации на земята, че да се създаде земетресение.
Какви обаче могат да бъдат последиците, след като разрушаваме йоносферата с толкова много енергия? Тази програма направо си играе с енергийната система на земята

Когато част от йоносферата бива изтласкана нагоре, в долния слой атмосферата заема това място и това води до промяна на климата.
ХААРП (HAARP) се намира в Аляска и крайният проект на програмата включва 180 антени (сега са 48). Военните признават, че тове е един проект, който ще продължава да се развива. Никой обаче не си дава сметка, че границата лесно може да бъде прекрачена, особено когато никой не знае къде е тя – алармират учените.
Ако програмата промени магнитното поле на земята, при всички случай това ще се окаже фатално за здравето на хората – алармират учени. 
Честит първи сняг от HAARP! Не това не е шега, а истина, това написа Кристина Милева в своя публикация в razkritia.com преди три дни. Първия сняг вече засипа Балканите, като западните ни съседки дори се похвалиха със солидна снежна покривка. Мощният арктически циклон, който се очакваше да удари в първите дни на октомври подрани и изненада доста неприятно жителите на Балканите. Или може би полуострова отново е подложен на удари от HAARP?

Въпреки че от днес официално започва есента, повечето държави в източна Европа си честитиха първи сняг. Студената вълна, която обхвана Балканите донесе първия сняг в Сърбия, Босна, Косово, а също и в Македония Въпреки че днес официално стартира през есента, планинските села в Косово вече имат снежна покривка. Също така първи сняг падна и в селата при Байгора, територия на Косовска Митровица. Валежи от сняг е имало и в Копаоник в Сърбия, и в Яхорина в Босна и Херцеговина

Войната на климатичните оръжия

От обикновени дъждове до мощни земетресения, урагани, наводнения и други природни катаклизми. Да, тези бедствия съществуват от създаването на планетата, но дали могат да бъдат манипулирани те и защо зачестяват все повече напоследък в точки от света, където не се очакват?

Какво представлява климатичното оръжие и как то може контролира природата ?

Климатичното оръжие е средство за масово поразяване, основано на технологиите за геофизично въздействие върху природата. Чрез него може да се влияе върху количеството валежи, преместването на земните пластове, преместването на въздушните маси и т.н. Въздействието върху природата може да бъде извършено във всяка една точка на света и за броени минути може да причини катастрофи с милиони жертви.Контролът върху климата се осъществява чрез въздействие върху йоносферата.

САЩ използва три съоръжения за контрол на йоносферата: ХААРП (намира се в Гакона, Аляска),ХИПАС (намира се близо до Феърбанкс, Аляска) и третото съоръжение се намира в Обсерватория Аресибо в Пуерто Рико.

Европа притежава EISCAT. Съоръжение за манипулация на йоносферата, която може да предава близо 1 GW (1,000,000,000 W) ефективно излъчена мощност (ERP). Намира се близо до град Тромсьо в Норвегия. Важно е да се отбележи, че EISCAT се финансира и управлява от изследователските институти и съвети на Норвегия, Швеция, Финландия, Япония, Китай, Великобритания, Франция и Германия.

Русия притежава Сура - изследователски център с йоносферен нагревател, разположен близо до град Василсурск, на около 140 км източно от Нижни Новгород, Русия.

Според официалните източници, целта на съоръжението е да се изследват възможностите за разработка на технология, която да използва йоносферата за подобряване на комуникациите и наблюдението.

Най-известният инструмент, използван в станцията на ХААРП, е Инструментът за изследване на йоносферата (ИИЙ) — мощен радиочестотен предавател, работещ на късите вълни (HF). ИИЙ се използва за временно възбуждане (намагнетизиране) на ограничена зона от йоносферата. Други инструменти, като VHF и UHF радари, магнитометър на енергийния поток, диджисонда и индукционен магнитометър, се използват, за да се изследват физичните процеси, протичащи във възбудената зона.

Освен промени в климата и природни бедствия като свръхгорещини, свръхстуд, ураган, торнадо, цунами, земетресения, лавини (от кал и сняг) и т.н има още едно нещо на което е способен ХААРП. Той може да е влияе на вълните с различен диапазон върху психическото състояние на хората.

ХААРП има две направления: отдел C за влияние върху времето и отдел P за управление на масите. Това става чрез излъчване на вълни с различна честота и дължина като по този начин могат да настъпят разстройства в работата на главния мозък и сърдечно-съдовата система. Възможно е създаването на изкуствени състояния на паника, агресия, страх и т.н

Виж специалните статии за ХААРП, с пълна информация за обекта и неговата дейност ТУК и ТУК.

Според официалните източници, проектът СУРА е започнат с цел да се научи повече за горните слоеве на земната атмосфера и за начина, по който промяната в тях влияе върху по-долните слоеве и съответно върху земния климат. Предмет на изследванията в Сура са атмосферната акустика, поведението на плазмата на големи височини, промяната на йоносферните течения чрез излъчване на нискочестотни сигнали, процесите в земната магнитосфера и влиянието на Слънцето върху планетата. Комплексът се използва и за нагряване на йоносферата.

Скоро след построяването на комплекса през 1981 г. учените получили сериозни резултати при изследване на въздействието на атмосферата. Бил е открит и ефектът на нискочестотното излъчване при модулацията на йоносферните токове.

Интересно е да се отбележи, че Сура е един от първите такива комплекси в света. ХААРП се създава през 1993 г.

Цялата статия по-долу:
Климатични войни. HAARP ли причинява бурите в България_ _ Бедствие _ Бургас – новини от Бургас








Тагове:   война,   оръжия,   ХААРП,   климатични,


Гласувай:
8



1. truthful - "САЩ обаче и досега твърди, че ...
27.09.2014 19:21
"САЩ обаче и досега твърди, че това е една съвсем безобидна програма..."!?
Че какво друго да твърдят САЩ? Ама те не си взривиха WTC 1 и 2, а обвиниха Ал Кайда и някакви си миризливи 19 араби, дето направиха NORAD за смях!?!?
Делчо, Делчо, Делчо... Да вземеш да видиш къде по света има HAARP - пишеш HAARP Maps в Google.
Второ - гледаш клипа - http://www.youtube.com/watch?v=znaTirqLIds&list=TLR2fzGbYAYB8FOvi9WtKrRw6bRHDO-9Cy и ако поразбирваш на инглиша шъ видиш какво правят с HAARP.
Трето - вземи и виж какво е КЕМТРЕЙЛС(който се разпръсква повече от 8 години над България !!!!!!) и дали няма връзка с HAARP!?
Изобщо Делчо трябва да си отвориш здраво очите!!!!!
цитирай
2. getmans1 - И както винаги ...
27.09.2014 19:37
... най-лошия ХААРП е американския а по петите го следва европейския!

А СУРА? СУРА-та е най-хубавия хаарп, всичко хубаво на таз земя е дело на СУРА

Благодаря за информацията, за европейска инсталация не бях чувал но за руската се носят легенди от преди 90-та година. Говореше се за едни „озонови прозорци“ за въздействие върху съобщителните с-ми а под сурдинка се споменаваше нещо и за живата сила. Също тока се говореше че добрия ВД вече е с крачка пред лошото НАТО.

Добре че е Световната конспирация да разберем от къде идва и до къде ще стигне ЛОШОТО.
цитирай
3. анонимен - САЩ и Русия, разбирай преди това и ...
28.09.2014 09:41
САЩ и Русия, разбирай преди това и СССР, Англия, Канада, Франция, Германия и др. големи държави само са направили над 2 000 опита с атомно оръжие, а отпадъците от неговия разпад ще се дишат още стотици години.. САЩ си унищожават ядрените отпадъци като ги пускат в океаните и т.н. Ако разгледаш внимателно американското и руското сегашни знамена дали няма да намериш прилика? Говори се, че и Путин е масон 33-ти ранг!!! САЩ и Русия не са ли двата полюса на една и съща страна? 1969 г. когато уж САЩ са кацнали на Луната, СССР много добре са знаели, че това не е ИСТИНА, защото до тогава САЩ са изоставали с 10 години от косм. програми. Но какво прави СССР тогава? Вместо да каже, че това не е истина .... започва да изнася 5 пъти повече газ за големия си ВРАГ - Западна Европа. Сега Русия мълчи и за безименния остров от препоръчания клип и от време на време прави сеири с амер. самолети и кораби показвайки превъзходство, което наистина го има. Русия също мълчи и за изчезналия малайзийски самолет и сваления в Украйна. А много добре знае какво се е случило и с двата. Но това е само имитация на противоборсто, а зад него стоят много други неща, които просто са ужасяващи. Това е истината и ние трябва трезво да видим, че САЩ и Русия макар и да ни е освобождавала 2 пъти не са ни приятели. М/у другото България ползва най-скъпа газ от Русия в цяла Европа, до като в Германия е наполовина!? Уж сме братя, а?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: deta7
Категория: Регионални
Прочетен: 1304350
Постинги: 429
Коментари: 289
Гласове: 543
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930