Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2015 15:04 - Григор Лилов : В мафиотските държави като БЪЛГАРИЯ, Гвинея, Черна гора, Мианмар (или т.нар. Бирма), Украйна и Венецуела...
Автор: deta7 Категория: Регионални   
Прочетен: 1330 Коментари: 0 Гласове:
22

Последна промяна: 14.10.2015 15:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В мафиотските държави като БЪЛГАРИЯ, Гвинея, Черна гора, Мианмар (или т.нар. Бирма), Украйна и Венецуела националният интерес и интересите на организираната престъпност са тясно свързани.

ИЗЧЕЗНАЛОТО ПРОДЪЛЖЕНИЕ ОТ КНИГАТА „ДУЕЛ“

Днес отворих профила и видях съобщенията, както и факта, че част от съдържанието на вчерашния ми пост за „Задкулисието“ с откъси от книгата ми „Дуел“ е изчезнало.
Засега нямам никаква представа в кои сървъри у нас или по чужбина е станала засечката. Но ще се разбере.
А сега отново помествам изчезналата част от откъси от „Дуел“, който пуснах в предишния пост и моите актуални бележки към него от днес:

***********ИЗ КНИГАТА „ДУЕЛ”**************

Но ето какво написа „Форин аферс” през същият май-юни: на яхти, визити и инвеститори – от АЕЦ до магистралата Русе – границата с Турция. Изданието е орган на Американския съвет за външна политика и в областа на международните отношения е най-авторитетното в света:

––––––––––––
„МАФИОТСКИТЕ ДЪРЖАВИ
Световната икономическа криза се превърна в истинска благодат за транснационалните престъпници. Благодарение на слабата икономика богатите престъпни организации могат да придобиват финансово затънали и потенциално ценни компании на ниски цени. Фискалната дисциплина принуждава всички правителства да орязват бюджетите на правоохранителните служби и съдебните системи… Международните престъпници едва ли могат да пожелаят по-благоприятна бизнес среда. Техните дейности се извършват с присъща свобода и имат стабилна финансова основа, което означава, че те се радват до голяма степен на ликвидност – една не лоша позиция, в която можеш да бъдеш по време на финансова криза.
През последните години възникна нова заплаха – т.нар. държава-мафия. Престъпниците по целия свят СА ПРОНИКНАЛИ В ПРАВИТЕЛСТВАТА до едно безпрецедентно ниво. Вместо да ликвидират групировките, някои правителства предпочетоха тъкмо обратното – да поемат контрола върху незаконните операции. В мафиотските държави правителствата забогатяха, направиха богати и техните семейства и приятели, експлоатирайки парите, силата, политическото влияние и световните връзки с престъпни синдикати, за да затвърдят и увеличат тяхната собствена власт.
За разлика от нормалните държави, мафиотските не разчитат случайно на престъпните групи, за да задействат ОПРЕДЕЛЕНИ ЧУЖДЕСТРАННИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ В мафиотската държава, ако правителството не ръководи престъпната групировка, то поне става интегрирана част от нея и защитата на тези бизнес групировки става приоритет. В мафиотските държави като БЪЛГАРИЯ, Гвинея, Черна гора, Мианмар (или т.нар. Бирма), Украйна и Венецуела националният интерес и интересите на организираната престъпност са тясно свързани.
Миналата година съветът на Европа публикува доклад, в който се твърдеше, че министър-председателят на Косово – Хашим Тачи и неговите политически съюзници упражняват „насилствен контрол върху търговията на хероин и други наркотици” и заемат важни позиции в „мафиоподобните структури на Косово и организираната престъпност”. (четири срещи с Хашим Тачи на премиера Бойко Борисов, б.а.) Връзката държава-престъпност е вероятно МНОГО ПО-СИЛНА В БЪЛГАРИЯ. Организираната престъпност оказва покваряващо влияние върху всички български институции, включително правителството, парламента и съдебната власт… Другите държави си имат мафия, а в България мафията си има държава”.
––––––––––––––––

Доживях – 17 години след онова мое определение да го прочета в най-авторитетно международно издание. Тази публикация в толкова авторитетен орган се оказа много по-скандална за целокупния елит и лично за Бойко Борисов от онази в „Конгрешънъл Куотърли”.
Но в България срещна пълна, тотална глухота в медиите, сред коментаторите и дори сред политиците – опозиция на ГЕРБ. Единствено аз я оповестих . Питам се – прав ли е Американският съвет за външна политика, че в държавите-мафии се проектират определени чуждестранни интереси? И какви интереси у нас проектира последвалото след месец спешно посещение на ген. Дейвид Петреъс, шеф на ЦРУ.
„…аз определям политиката в Ирак, Сирия, Ливан…” – гласеше SMS-ът на Касим Сулеймани, изгрял по секретната честота на екрана на мобифона на шефа на ЦРУ Дейвид Петреъс. И какво друго се криеше зад този есемес – изпратен по една от най-защитените линия за връзка в света.
Пробив в сигурността ли? Невероятно – това ще бъде бъде огромен скандал в САЩ, който никаква институция нямаше да е в състояние да укрие.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ремарка от днес: всъщност скандалът беше умело прикрит, като избухна едновременно с излизането на книгата „Дуел” на пазара. Генерал Петреъс беше унизително отстранен заради любовницата си и съден. През април 2015 г. бившият шеф на ЦРУ получи две години по обвинение за неразрешено споделяне на класифицирана информация с приятелката си Пола Бродуел ( с научна степен по контратероризъм). В основата на разкритието стоеше също агент – Фредерик Хъмфрис ІІ от ФБР. Лично замесен в историята на сложния любовен многоъгълник, каквато я представиха медиите. И каква нова случайност както при фаталната Пола – също е експерт в борбата с тероризма именно от района на Близкия Изток.
И не се питам дали красавицата Пола Бродуел, разчепкана надълго и нашироко като сензация от медиите, не беше избрания евфемизъм за историята с ес-ем-есите на арабския Алън Дълес – Касим Сюлеймани (според моя хипотеза възможно е освен като човек на Техеран да е обслужвал и частни корпоративни структури в САЩ, като е бил същевременно и нов Рихард Зорге).
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

из „Дуел“

Какво ли щеше да гласи сега неговият ес-ем-ес? – „… и България…!“ Та нали именно по времето на посещението на шефа на ЦРУ у нас (практически веднага след компанията от яхтата – на 5-7 юни) бяха взривени складовете на Петолъчката и следите на пътя на експлозива за терористичните актове по света се изгуби завинаги (моя бел.: в „Дуел” има разследване на тази мръсна история)

А другите SMS – от другите замесени структури? От втората страна на геополитическата „барикада”, както ни я описват популярно и представят, но всъщност я няма. Защото тя не минава по тази „разделителна линия”, а по съвсем друга и невидима – на огромните корпоративни енергийни и финансови интереси, свързани с нефта и интересите на общества и държави. Вкл. и онези, чийто поданици и компании са частните интереси.

Екипът на проправителствената ТВ 7 беше топло и радушно посрещнат в Сирия, чийто режим избива гражданите си и където терористите на „Хизбула” крепят властта му с кръв и насилие.
„… изрази признателността си за направеното от България предложение за иницииране на дебат в рамките на Съюза за бъдещето на отношенията Сирия – ЕС”. А това изявление е от 9 ноември 2010 г., когато Башар Асад удари звънеца в залата на българския парламент.
Единствените външни министри, които посетиха Сирия след началото на конфликта са Николай Младенов и руският Сергей Лавров. Единственият, който покани сирийската опозиция у нас на среща (заедно с привържениците на „Ал-Кайда”) е нашият. Единственото правителство, което подписа две търговски споразумения с режима в разгара на кризата, е българското. Отбелязано беше, че смесеният българо-сирийския комитет за икономическо и научно-техническо сътрудничество ще проведе в Дамаск своето заседание, „когато обстановката го позволява”. И за капак – на мястото на временно управляващият посолството ни в Дамаск се изпрати пълноценен посланник.
На този фон се провеждаха срещите на най-високо равнище между премиера Борисов и Башар Асад, четирите срещи на външния ни министър със сирийския му колега. На този фон се опрости три четвърти от дълга на арабската държава към България.
Кабинетът на Бойко Борисов, както и тези преди него се оказа същият таен съюзник на Дамаск, както и три поредни предишни български правителства. А това означава на терористите от „Хизбула”, на Иран, на шиите, на Москва…

Българо-Саудитския комитет, иницииран от Георги Първанов и утвърден от всички изреждащи се правителства от всички политически боички, остана потулен в мъгла – в нещо по-дълбоко и от секретност. Но заради този комитет България се превърна във втора спалня на разни емири и инвеститори – от Катар, от Оман, на „моя приятел Ердоган“ според изказа на един от родните ни лидери.
Превърна се в двор, приютил за няколко години над 1000 нови джамии у нас (спрямо населението – 1 място в Европа) И в политическа система, приела за неоспоримо значимото участие на ДПС във властта винаги – дори и когато тази партия зримо е в опозиция.
Секретният круиз на яхтата „Радиант” беше недвусмисленото доказателство, че кабинетът на Бойко Борисов е същият таен съюзник на „Ал-Кайда”, на джихадистите, на сунитските режими, каквито се оказаха три поредни български правителства,– от синьото през царското до червеното.
Именно тайният круиз на яхтата „Радиант” подпечата както тази връзка, така и другата – противостоящата й – т.е. двете страни на „барикадата”, които всъщност и на борда й с височайшата пътуваща компания, и в действителност са една –единствена конструкция.

Не се случваше за първи път.
Предишната „барикада” беше с Муамар Кадафи. Тогава медицинските ни сестри в аванс – да, именно в аванс, предварително бяха договорени съвместно на специална среща в София с либийците и пожертвани – като алибито на управляващите у нас за пред общественото мнение в света, както доказах в „Либийска връзка”.

А сега атентатът на аеропорта в Сарафово го превърнаха в подобно алиби.
За подкрепата на терора на „Хизбула”, за атомната бомба за Техеран, за джихадистите и отявлените сунитски кръволаци на Исляма. Все навремето по чудо беше спрян камион, натоварен с радиоактивна отрова и ядрени материали от АЕЦ „Козлодуй“ и предназначен за най-най-опасните ръце в света (виж приложенията в „Дуел“). Пролятата кръв на наша земя стана игра за големите пари на борсите, където враговете от видимата политика бяха в съдружие – невидимото за спечелване на големите пари. Атентатът в най-съкровената си и опасна тайна се оказа малка, но съществена брънка от големия заговор за промяна на геополитическото статукво както в онзи регион, така и в самия световен хегемон – САЩ, в навечерието на техните президентски избори.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Бел от днес за нещо, което тогава не знаех в детайли и не му обърнах чак такова специално внимание като вероятно бъдещо мащабно геополитическо явление:
… и в натискането на копчето Старт за ИДИЛ. Атентатът на летище Сарафово в Бургас беше на 18 юли, а след четири дни – на 22 юли новият шеф на „Ал-Кайда в Ирак”, преименувала се в „Ислямска държава в Ирак” (ръководителят на ИДИЛ – Ислямска държава) Абу Бакр ал Багдади в своето първо публично и програмно заявление по радикалните ислямистки интернет.-сайтове заяви: „Аз ще ви съобщя добри новини. Ние започваме нов етап в борбата ни… „ Целите – да се завърнат в районите и крепостите, от които бяха прогонени, да възкръснат като сила, след като почти бяха унищожени, да се разпространят извън границите на Ирак, да поемат основна роля в Сирия (от 33 минутното видеослово почти половината беше за сирийския възел)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

… Два дни преди взрива на летището – на 16 юли съвместни екипи на „Инспекторат“ и „Гранична полиция“ започнаха да осъществяват контрол върху организацията на работа на Граничните контролно-пропусквателни пунктове.
„Планираните действия имат за цел недопускане на корупционно поведение на служители на МВР и са утвърдени от министър Цветан Цветанов“, заяви пресцентърът на МВР. Специалистите веднага ще разберат за какво става дума – такова мероприятие винаги е част от по-голяма операция.
Накратко – екипите бяха допълнени, а където трябва – и подменени. С хора от Центъра. Със знаещите и посветените! Същата подмяна се извърши и в „Морска администрация”, която допусна и администрира яхтата в родни води.

Иранско-саудитската и близкоизточна руско-частно американска връзка вплете пряко в себе си и самият премиер. Нека си спомним шифрограмите, цитирали СИМО (ЦРУ) за интересите му в трафика на амфетамини в онази посока. Да се сетим за оръжията, за обратния път на хероина (виж приложението в книгата)

Атентатът се превърна в многопластова операция – от пропагандна война до печалба от цените на енергоносителите, от наркотрафика до скритото изпиране на мръсни пари, от директни инвестиции до личните интереси на управляващите. В сърцевината си беше най-важното – манипулацията на общественото мнение при изборите в развития Запад.
Взривът в Сарафово (след 8 поредни разкрити и несъстояли се атентати по света) за начало подпечата неотменимо споразуменията от яхтата – с кръв, с жертви.
Цената се измери с чуждестранните политически цели, с финансовите интереси на най-големите пари! На Шахида! На Голямата война. Онази, за която писа знаменитият американски политолог Хънтингън – „Сблъсъкът на цивилизациите”. В тази война българското правителство се оказа не само съучастник на страната на терористите, но и престъпник – заедно с тях!
Защото държавата-мафия и мафията-държава е като без поданици.
Тя е Територията – на престъпността и парите й!
* * *
Тази история е образ в криви огледала.
Неизвестното в нея остава далеч повече от известното.
Вярното се оказва невярно. Невярното – вярно.
Фактите са истински, но митовете са също толкова достоверни.
София се оказа играч, ала пионка върху голямото шахматно поле на света, за което писа знаменитият американски политолог Збигнев Бжежински.
Драмата беше с израелските туристи, но драматичните й измерения са с неподозирани причини, мащаби, последици и времетраене – от далечното минало през настоящето до бъдещето. И за всички нас!
„Нима човек смята, че ще бъде оставен без надзор?” – задава риторичен въпрос Корана (ал-Кийаме 36) и продължава – „Аллах не променя хората, докато те не променят себе си.” (ар-Ра`ад 11)
Какво промени тази история?
Какво не промени?
Какво някога ще промени?
„Римляните запитаха апостол Павел: Кои са най-важните и непроменливи неща в живота? – Отговори им – Невидимите!”.
Невидимото се оказа тъканта, солта, кръвта, сърцето и душата на бургаската драма.
„И ще познаете истината и истината ще ви направи свободни”, пише в Евангелие от Йоан (8:31-32).
Опознахме ли я?
Освободи ли ни?

Послеслов
От автора към политиците по света:
Когато политиците не застават лице в лице срещу събитията, събитията управляват вместо тях.
(из книгата „Дуел“)
*******************************************************

И сега политиците са изостанали зад събитията.
Изостава дори и самият Путин, които иначе видимо с тайните си съюзници вече открито диктува част от случващото – със самолетите в Сирия от една страна на барикадата и със срещите в Москва от другата й страна. Запада също бързо-бързо се нареди на двете страни на „барикадата“.
Променената ситуация в Сирия е плод на глобалния сблъсък между едни корпоративно-финансови интереси, смятащи държавите за излишни и други, все още държащи да ги има. Този огромен, макар и невидим сблъсък, преминал и преминаващ през всички световни и регионални столици префокусира въпреки медийните стратегии дори иначе лесно манипулируемото обществено мнение.
Плод на този сблъсък и надмощие на едната невидима и тайна глобална световна сила са зададените въпроси за пикапите на Тойота в Ислямска държава и пак плод на този сблъсък и малка победа на другата глобална невидима световна сила са неполучените отговори, вкл. и за един мултилиардер.

А „барикада“ между религии, вери, етноси, държави – поне в световен мащаб няма. Както се вижда няма – тя е илюзията за нас, непосветените.
Драмата в онзи регион е огромна, защото залогът е кой самостоятелно ще управлява света – правителствата на обществото или едни пари, изцяло и едностранно диктуващи политиката им и втренчени в няколко, само няколко финансово-енергийни свои интереси!
Опасното е, че тези пари имат само идеята за това – за печалбата, сега, на момента!
И нищо друго. Те не носят отговорности пред никого. И имат силата да скрият имената си и своето участие като хора – фигуриращи и в списъка на „Форбс“ за мултимилиардерите в света.
Едни мултимилиардери срещу други. Едни видове капитал срещу други видове капитал. Сблъсък на титани!
Но членовете на едната воюваща „страна“ в този епохален сблъсък дори и не мислят за тяхното общо с нас бъдеще, което може во веки веков да погребе и сегашните им печалби, и възможностите за тях по-нататък, и човешките животи – както на загубилите глобалната енергийно-финансова война, така и на спечелилите, на всички тях с нас.

И няколко снимки на символа – „Радиант“ на варненския кей заедно с двете българки от екипажа на борда й (черничката на едната и светлата на другата).
image

Grigor Lilov 



Гласувай:
22



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deta7
Категория: Регионални
Прочетен: 1297923
Постинги: 429
Коментари: 289
Гласове: 543
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031