Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2015 07:38 - Купуването и продаването на гласове е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО или по-точно да се каже - невъзможно да се избегне!
Автор: deta7 Категория: Регионални   
Прочетен: 1120 Коментари: 0 Гласове:
21

Последна промяна: 09.10.2015 08:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Купуването и продаването на гласове е престъпление! Този надпис трябва да бъде минимум 10%-ва част от всеки предизборен агитационен материал и трябва да бъде споменаван задължително на всеки рекламен клип.

„Купуването и продаването на гласове е престъпление!“

„Купуването и продаването на гласове е престъпление!“

„Купуването и продаването на гласове е престъпление!“
image

Това тоталното зубърско повтаряне ме връща в гимназията. Клас стани, клас мирно – в началото на всеки час от дежурния. Да не би да забравим да си вдигнем пубертетските задници от чиновете, за да поздравим влизащия учител.

Или по-скоро напомня на пенсионерка на път за магазина:

„Да купя брашно и олио!“

„Да купя брашно и олио!“

„Да купя брашно и олио!“

По избори обаче, по-гоУЕмо от ЦИК няма.

И ЦИК е разпоредил така – повтаряне до откат. Да не вземе нашенецът да се изкуши или да пък да забрави, недай си боже.  Само, че дори гурутата от комисията не могат със сигурност да кажат, аджеба, какво точно влиза в понятието „купуване и продаване на гласове“. Разбира се, не броим момента с: „Гласувай за Пешо- ей ти 100 лв“. Това за всички е ясно, че е греееешно! Греховно дори.
ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ: ЦИНИЗМЪТ НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е ТОЛКОВА ГОЛЯМ, ЧЕ НЕ ЗНАМ КАКВА ЧАСТ ОТ МИНИСТРИТЕ СА НА БОРИСОВ И КАКВА ЧАСТ ПОД КОНТРОЛА НА КРЪГА „ДПС“
image

От там насетне обаче има ред неща, които подкупват гласоподавателя, без реално да го купуват – предизборни екскурзии, концерти, кебапчета. Те са за задоволяване на нисшите страсти.

На практика, лично мен, никой не може да ме убеди, че ако след концерт на Преси гласуваш за определен кандидат, само защото благодарение на него си имал възможността да друснеш един гюбек с нея на площада, си по-добър от този, който е взел 100 лв, за да гласува за „Пешо“.

Даже в първия случай си се минал жестоко, защото за участие на коя да е фолкаджийка, няма да ти се наложи да дадеш повече от 10-15 лв. Ако си продадеш гласа буквално, си на печалба с едни 85-90 лв.!

Но да не бъдем цинични, все пак може да сте от „елитарния електорат“ и да ви омайват с рок-легендите на България. Тогава, може да спите спокойно! Почти ;)
ВИЖТЕ МУ СНИМКАТА И НЕ ПИТАЙТЕ ЩО ЗА „ИЗБОРНА СТОКА“ Е

Да оставим настрана нисшите страсти… Нищо, че те са водещи на нашите географски ширини.

После не ни ли „подкупват“ с предизборни обещания за нови пътища, площадки, паркинги и детски градини?

И кака Пена гласува за Пешо, защото Пешо обещава нова детска площадка, а тя има две деца, които няма къде да си играят. Да приемем, че тя е убедена, че Пешо ще си изпълни обещанието и за това тръгва към урните. Мисли ли, според вас кака Пена, дали детската площадка е най- належаща за квартала й? Да, ще кажете- площадките никога не са излишни. Но я помислете в квартал като Младост например, по-важно е да има нова детска пързалка или подземни паркинги, за да не се налага майките с деца да вървят по улицата заради окупираните от коли тротоари? Само, че кака Пена не мисли в мащаб. Не може да я виним, със сигурност. Но бива ли тя (под)купена? Да, разбира се.

Принципът е същият:  Гласуваш за Пешо, ей ти площадка (асфалт, паркинг и прочее).
image

И настава кулминацията, гласува ли някога българинът по убеждения? Подтиква ли го нещо друго освен от ежедневните му битови премеждия да отиде до урните? „Изповядва“ ли определена политическа идеология?
Болезнената истина за жестоката действителност
image

Аз честно казано виждам, един народ „изповядващ“ потомствени политически убеждения… Ако мама и тате са десни, ти си горд да се наречеш демократ, нищо, че по-скоро синьото го свързваш само с ФК Левски.

Ако пък мама и тате са леви… Нещата са ясни. Дори Миков не може да те откаже от БСП!

За щастие има и малък процент будни умове, които наистина четат, интересуват се и са политически грамотни. За тях обаче, надписът „Купуването и продаването на гласове е престъпление “ няма значение, защото те не могат да бъдат купени, подкупени или омаяни на дребно.

Защото са надраснали битовизмите си!

За тях, надписите и ограниченията са излишни, точно както би трябвало да бъде.

Само за справка, разгледайте предизборните плакати в мрежата на „белите страни“. Откривате ли разликата? Няма го задължителния надпис.

Всеки трети мераклия за власт в София е осъден



Гласувай:
21



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deta7
Категория: Регионални
Прочетен: 1305041
Постинги: 429
Коментари: 289
Гласове: 543
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930