Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2015 07:27 - ВОЙНАТА СЕ РАЗГАРЯ С ПЪЛНА СИЛА! "Ислямска държава" към Русия: Смърт за Путин, идваме!
Автор: deta7 Категория: Регионални   
Прочетен: 2288 Коментари: 1 Гласове:
15

Последна промяна: 03.10.2015 08:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 „Ислямска държава” публикува в интернет заплашително послание за Русия и президента Владимир Путин. Привържениците на „Ислямска държава” пуснаха снимка с разрушения „Червен площад”, един от символите на Москва и Русия.
image

 Тази снимка, както и фотографията с църквата „Св. Василий Блажени”, е посочена като мишена и има за цел Русия да бъде сплашена. Под снимката джихадистите са написали „Смърт за Путин. Идваме скоро”. Посланието в Туитър беше разпространено от Рита Кац, директорка на компанията „SITE”, специализирана в анализи на послания на терористи.

 „SITE” следи много внимателно всички послания на „Ислямска държава”. Днес руската бойна авиация извърши поредни атаки срещу позициите на „Ислямска държава“ в Сирия. 

Руската авиация нанесе трети удар срещу Ислямска държава
image

Руски бойни самолети са унижили в провинция Хама команден пункт на „Ислямска държава“ в провинция Хама, съобщи говорителят на руското Министерство на отбраната Игор Конашенков.

 Ликвидирани са също междинна база на терористите и голям склад с боеприпаси.
Руските изтребители изпепелиха военен завод на "Ислямска държава" /ВИДЕО/

Унищожена е и разположената в близост до завода база с въоръжение и военна техника на терористите

 Днес, авиационната групировка на Въздушнокосмическите сили на Русия извърши 14 излитания със самолети Су-34, Су-24М и Су-25 в Сириу.

image

Това съобщи пред журналисти тази вечер официалният представител на руското министерство на отбрната генерал-майор Игор Конашенков, предава РИА Новости."

Днес руската авиационна група продължи да нанася точкови удари по обекти на терористичната групировка ИД в Сирия.

От авиобазата "Хмеймим" бяха извършени 14 излитания на самолети Су-34, Су-24М и Су-25, в хода на които бяха нанесени 6 удара по такива обекти", каза генералът. 

В района на населения пункт Хан-Шейхун, провинция Идлиб, с точкови удари на бомбардировачи Су-24М и щурмови изтребители Су-25 е бил разрушен команден пункт на въоръжени формирования на ИД.

Су-25 са атакували и разрушили напълно в районна на Маарет-эн-Нууман, в провинция Идлиб, замаскирано като завод за производство на газови бутилки, предприятие, в което джихадистите са изготвяли фугаси и други взривни устройства.

Унищожена е била и разположената в близост до завода база с въоръжение и военна техника на терористите.

В резултат са изгорели повече от 10 единици техника, сред които и бойни машини на пехотата, обяви представителят на руското военно ведомство

Разрушеният команден пункт на ИД се е намирал в района на населения пункт Кафер-Зайта. Той представлявал добре укрепен бетонен обект, в когото терористите оборудвали като укритие.

 „Анализът на извършения видеоконтрол показва, че са унищожени и няколко десетки единици техника, оборудвани с голямо калибрено стрелково оръжие", уточни Конашенков.

 Базата пък и складът за боеприпаси се намирали в района на Хабит в северозападната провинция Идлиб. 

 Команден пункт на ИД бе унищожен и при първия удар на руската авиация.

 Шулц: Русия има силна роля в борбата срещу „Ислямска държава“

Русия започна да играе силна роля в борбата срещу терористичната групировка „Ислямска държава“ (ИД), заяви на брифинг председателят на Европарламента Мартин Шулц.

 „Русия играе силна роля в Сирия, които признават всички. Но за разрешаването на сирийския конфликт е необходима обща коалиция с участието на Иран и Русия, между нейните членове трябва да се поддържат откровени и искрени отношения“, каза той. Шулц също обеща, че Европарламентът ще положи усилия за съдействие в процеса на политическо регулиране в Сирия

Лавров отхвърли обвиненията, че Русия не е ударила позиции на "Ислямска държава

Руският външен министър Сергей Лавров днес отхвърли съмненията на Запада, че Русия не е ударила обекти на джихадистката група „Ислямска държава“ при първите си въздушни удари в Сирия и ги определи като „неоснователни“, предаде агенция "Фокус", позовавайки се на AFP.

 „Слуховете, според които целта на тези удари не е „Ислямска държава“, са неоснователни“, посочил е Лавров след среща с американския си колега Джон Кери в Ню Йорк.

 Лавров е допълнил, че не разполага с „никаква информация“ за цивилни жертви на ударите.

Русия е информирала Израел за въздушните удари в Сирия






Гласувай:
15



1. pando - Интересна работа
03.10.2015 12:00
За 3-4 дни Русия свърши повече работа,отколкото американските "асове" за една година.
Американците са като групата "Буфосинхронисти"...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: deta7
Категория: Регионални
Прочетен: 1302282
Постинги: 429
Коментари: 289
Гласове: 543
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930