Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2015 10:21 - Пазят Пеевски като чеченския президент, плаща над 250 хил. месечно
Автор: deta7 Категория: Регионални   
Прочетен: 5627 Коментари: 7 Гласове:
16

Последна промяна: 24.09.2015 10:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Делян Пеевски е с най-многобройна охрана в България. През последните седмици личната му охрана достинала цифрата 40 души. Параноя тресе депутата от ДПС, който стигнал до крайности и заповядал да зазидат прозорците на спалнята му в луксозния хотел „Берлин“ в столичния кв. Бояна, където често преспивал. Там той привиквал магистрати, висши ченгета и хора от властта да им възлага задачи.
image

Това разкриха пред Фрог нюз източници от НСО. Служители на Националната служба по охрана също получавали предложения да работят в екипите, бдящи над семейството на Пеевски, но отказвали главно заради капризите и обидите, с които си служел милионерът. Доскоро депутатът и майка му плащали около 200 хил. лева месечно за телохранители, но напоследък сумата нарастнала поне с 60-70 хилядарки. Общо около 100 – 120 гарда се въртят на смени да пазят важните особи от семейството и ценното им имущество, изчислявано на стотици милиони. Самият Пеевски, х-л „Берлин“ и още две къщи, където отсядал били най-вардени.

Пеевски е охраняван и вътре в парламента, където ходи сравнително редовно, след като хиляди протестиращи възпрепятстваха назначаването му за шеф на ДАНС.
imageimage

Справка в регистъра на нещататните сътрудници на депутатите показва, че за помощници на Певски са вписани Георги Георгиев и Благой Сакрев. Освен шеф на Пеевската охрана, Георгиев се прочу и с внесения сигнал в прокуратурата, че срещу чорбаджията му се готви покушение. Впоследствие съдът освободи задържаните лица, а главният прокурор Сотир Цацаров трябваше да се извинява за скандала и да признае грешката на своите подчинени. наказани обаче нямаше.

image

Преди година Пеевски бе пазен от служители на НСО, но той бързо се отказа от услугата, защото мислел, че пазачите му донасят на своите началници какво говори и с кого се среща.

Странно е, че НАП и прокуратурата упорито отказват да извършат проверка откъде Пеевски има толкова пари да плаща за охрана и луксозния начин на живот, който води.

Георгиев и Сакрев са със средно образование, но това не пречи да бъдат посочени като специалисти по „връзки с обществеността“. Според колеги на Пеевски в групата на ДПС гардовете му се движат в НС въоръжени, което е крещящо нарушение на правилата. Председателят на парламента Цецка Цачева знаела за пищовите на джелатите, но си затваряла очите. По същият начин се отнесе тя и с подигравката към „Държавен вестник“, който бе продаван и доставян на абонатите като притурка на един от пеевските вестници.

Депутати се шегуват, че всъщност Пеевски най-много се приттеснявал от народната любов. Назначил толкова телохранители, за да го опазят от екзалтирани фенове, които от него автографи и селфита.

 За сравнение премиерът на Русия Дмитрий Медведев се охранява постоянно от 10 служителя.

Охраната на президента Путин пък осигурява защитна полоса от 1 километър около неговото местонахождение.

Президенът на Чечня Рамзан Кадиров е охраняван от 200 души. В това число обаче влизат и пазачите на президентския дворец, семейството му и резиденцията. По груби изчисления спецотряда на Пеевски е сравним именно с този на Кадиров.

Не е ясно само, защо му е на депутата цяла натовска рота да го пази, след като той твърди, че се занимава само с политика в името на народа, а бизнесът му е мъничък и законен. 

frognews.bg



Гласувай:
16



1. oia - Ами според габаритите и охраната. ...
24.09.2015 11:17
Ами според габаритите и охраната. Всички се пазят от какво. Има едно от, което никой не може да ги опази, нито да избягат от него. Що за начин на мислене, на живот? Когато си предал, откраднал, когато използваш чуждо доверие, а и не само
сам си подписваш присъдата. Какъв по -сигурен съд от делата ти, Ако някой си мисли
и казва, че това са измислици--скоро ще станат свидетели--именно на такъв процес
Всеки му според делата Някой ще кажат--дали ще сме живи, да видим. Ще сме живи, защото на земята слезе съдното време--посветените би трябвало да знаят,кой го владее--и каква е неговата функция
цитирай
2. rosiela - Последни вестници на Пеевски
24.09.2015 19:18
Пеевски обича да приватизира разработени и продаваеми вестници:"Минаха години" и "Втора младост"след дълго "убеждаване" на бившите им собственици. Ръкомахащият с пръстче "апологет" в журналистиката може да смае света по бизнес идеи с пресата.
цитирай
3. raders - Радвайте се! Това е родният ни елит.
24.09.2015 20:27
Радвайте се! Това е родният ни елит.
цитирай
4. illuminate - Естествено е че ще има толкова много ...
24.09.2015 22:43
Естествено е че ще има толкова много охрана. Все пак чрез него се управлява България, а не чрез смешните политици.
цитирай
5. gosho568 - Ужас!
24.09.2015 23:49
Ето, какви неща си позволява човекът, който владее половин България... и най-богатите холивудски звезди не си позволяват да дават, толкова крупни суми за охрана..!!! Поздрави!
цитирай
6. larryone - Пазят го, да не влезе в някоя слад...
25.09.2015 04:51
Пазят го, да не влезе в някоя сладкарница, че съвсем ще престане да прилича на човек.
цитирай
7. rosiela - Ако чрез него се управлява България....
25.09.2015 10:12
Ако чрез него се управлява България,жалко за България.Въпрос с повишена трудност към Илюминате или по-точно Илюзионе:как е забогатяла майка му?Знае или не?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: deta7
Категория: Регионални
Прочетен: 1298177
Постинги: 429
Коментари: 289
Гласове: 543
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031