Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2015 15:25 - И ДА ЗАКРИВАМЕ ДЪРЖАВАТА ОФИЦИАЛНО, ЗАЩОТО НЕЯ ОТДАВНА Я НЯМА
Автор: deta7 Категория: Регионални   
Прочетен: 1230 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 19.08.2015 15:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Хайде стига с този Кремъл, че станахте освен смешни и досадни. От години българските политици не смеят да кихнат, преди да се допитат до американското посолство.
image
Никой не твърди, че Русия е идеална и няма трески за дялане. Никой не се залъгва, че Русия, както всяка държава, с изключение на нашата, си преследва интересите. Обаче, елементарните опити да отвлечете вниманието на хората от истинските проблеми, отдавна не дават плодове. Знам, че толкова можете, защото като бивши членове на ДС и БКП това сте научили. Обикновено е трудно човек да надскочи себе си, а вие със сигурност не успявате.

От години България е под влиянието на Вашингтон и всички заповеди идват от там. Вече и децата го знаят. Българските политици не смеят да кихнат, преди да се допитат до американското посолство.

Някой помни ли кога последно в Народното събрание и В Министерския съвет е имало истински политици. Хора с визия за бъдещето и ясни цели - какво да направят и как да го постигнат, за да бъде България по-добре. Бъдете обективни, ако въобще можете. Колко руски НПО-та има в България!? Нула! А колко американски! И колко милиона се наляха чрез тях, за да ви се спонсорират глупостите.
image
Да крещиш за морал и национални интереси, след като ти плащат от друга държава, е меко казано цинично!

Разпродадохме ключови отрасли на американците. Всички знаем коя е причината за високите цени на тока и плачевното състояние на НЕК. Въпреки това, всички политици упорито продължават да пазят прословутите „американски Марици“. Търсят се всякакви варианти, но не и разтрогване на въпросните договори. Дори, след като стана ясно, че вече има подобен прецедент в ЕС и прекратяването на договорите няма да е проблем. Повдигнатият въпрос за криминално сключените концесионни договори със зловеща тишина беше отхвърлен от Парламента. Разбира се, гласувалите против гузно запазиха мълчание, защото нямаше как да се аргументират за очевидно абсурдното предаване на националните интереси. Подарихме и няколко бази без да взимаме нито стотинка от тях. Което, между другото, е прецедент в Европа. Единствено най-бедната държава в Европейската общност не иска да и се заплаща ползването на нейни военни съоръжения и бази. За неразбралите ще поясня, че тези бази не се ползват по линия на НАТО, въпреки опитите на нищо незнаещият военен министър да ни излъже.
Това е ярка демонстрация на поведение характерно за една колония. Крещящ показател за силна обвързаност на политическите среди у нас, с външни правителства.
image
Развяването на „руската агресия“ като опорна точка отдавна не работи. Колкото и пари да наливат от „Козяк“, нагласата в българското общество не може да бъде променена. Не толкова поради традиционните добри отношения между двата народа, а защото хората виждат истината. Агресивната външна политика на американската дипломация вече не се харесва и в западна Европа. Според последни проучвания, анти-американските нагласи сред населението в Франция и Германия се увеличават. Говори се открито за голямата зависимост на европейската политика и икономика от американските интереси.

Да получаваш пари от друга държава и да твърдиш, че защитаваш националните интереси е поведение, граничещо с шизофрения. Самата теза, че чужда държава дава пари на друга държава, без да преследва своите интереси, е толкова абсурдна, че дори няма нужда от дискусия.

Въпреки това ставаме свидетели, как у нас това се приема за логически възможно и нормално. Шестващите от сутрин до вечер по медиите едни и същи лица ни обясняват колко лоша е Русия и колко хубави са американските войски, които неусетно се настаняват на наша територия. Да ни пазят! От кого! Разбира се, от лошите руснаци. Едва ли има трезвомислещ българин, който да се притеснява от руска агресия. Въпреки това, ако наблюдавате нашите медии, това се приема като азбучна истина. Едва ли не, само благодарение на американските партньори ние сме все още свободни. Да се чуди човек, как сме оцелели хилядолетия, без подкрепата на Вашингтон.
Как точно ни заплашва Кремъл, никой от платените „експерти“ не прави усилие да ни обясни. Явно това са несъществени подробности за нашите експерти с банкови сметки редовно захранвани от многобройните чуждестранни фондации.

Всъщност, продалите се за пари псевдо интелектуалци, анализатори, политолози и прочие грантови експерти не са толкова опасни, колкото тихото съгласие на изчезващата ни политическа класа. Разбира се, думата класа е символична. У нас класа и политик са взаимоизключващи понятия. В България политиците отдавна са изчезнали, давайки място на чиновниците.

Плашеща тенденция, която се наблюдава и в Европа, но у нас е достигнала нива на абсурдност. Стига се до там, че българските управляващи да си променят официална позиция, само след един разговор от някое чуждо посолство.
image
Най-притеснителното е, че обществото, ако въобще има такова, вече свикна с постоянното превиване на гръб от страна на нашите политици в полза на нечии чужди интереси. Свикнахме да чуваме, как не може да направим това,или онова, защото ще обидим някой друг. А националните интереси отдавна не са приоритет. Ами като е така, направо да затваряме онази сграда, която, кой знае защо, наричаме Парламент, и да закриваме държавата официално! Защото нея отдавна я няма!





Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deta7
Категория: Регионални
Прочетен: 1304054
Постинги: 429
Коментари: 289
Гласове: 543
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930