Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2015 14:56 - ШОК! Американски танкове нахлуха в детска градина в Сунгурларе - майки в ужас, че децата им са нападнати от терористи
Автор: deta7 Категория: Регионални   
Прочетен: 1214 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 27.07.2015 14:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Десант на американски танкове в родна детска градина шашна малкото градче Сунгурларе, Бургаско, алармираха  уплашени читатели.

 Тежката военна техника от натовския полигон в Ново село изненадващо се преместила в двора на най-голямата местна забавачка - ОДЗ "Слънце" и започнала да вилнее из площадките за игра. Няколко танка и десетки военни джипове буквално задръстили градината, както и улицата около нея, показват и снимките, изпратени от притеснени жители на Сунгурларе.
image

 Най-уплашени са родителите на децата, посещаващи общинското социално заведение, които помислили, че наследниците им са взети за заложници от терористи.

"Пристигнаха без никакво предупреждение и нахлуха в двора. Аз работя отсреща и не можех да повярвам на очите си. Не знаех какво да мисля и първата ми мисъл бе, че има някаква бомбена заплаха или терористи са взели заложници. Внучката ми ходи в тази градина и хукнах веднага натам. Докато разбера, че войниците са дошли да ремонтират, щях да получа инфаркт", оплака се бивша медицинска сестра от града, пожелала да запази анонимност, за да не изключат внучката й от забавачката.

 По думите на жената никой от родителите не е бил уведомен, че предстои ремонт на детската градина, който ще бъде извършен от натовските войници, и то с танкове. Докато се разбере каква е причината за десанта на военните в ОДЗ "Слънце", десетки майки от Сунгурларе се подлудили от притеснение за наследниците си. Дори и след изясняване на ситуацията, родителите са уплашени, че децата им може да бъдат наранени от военната техника, тъй като градината не била в лятна ваканция и била пълна с питомци.

 Директорката на забавачката Катя Русенова заяви, че няма място за страх. Тя увери, че здравето и безопасността на децата са гарантирани, тъй като военните щели да работят само в двора, който така или иначе не се ползвал от малчуганите.

 "От полигона в Ново село ще ни оправят благотворително оградата, ще изградят няколко нови пясъчника, както и ще укрепят старите катерушки, така че децата да могат да ги ползват без риск. Работят от проект на щаба, който е одобрен още преди година и няма нищо изненадващо", разясни  Русенова.

"Не разбирам защо се всява паника и всякакви твърдения, че децата може да пострадат са безпочвени. Какви танкове?! Това са коли, с които се придвижват войниците от Ново село. Още малко ще изкарат, че има оръжие и бомби! Момчетата са в униформи и са придружени от Военна полиция, защото по правилник не могат да излизат така от поделението. Всичко е организирано и безопасно" обясни, директорката, обидена, че родителите не оценяват опитите й да ремонтира, при това безплатно, детското заведени
Американски пехотинци с танкове и артилерия идват през септември у нас
image




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deta7
Категория: Регионални
Прочетен: 1302113
Постинги: 429
Коментари: 289
Гласове: 543
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930