Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2015 19:52 - Задкулисни игри за мръсни пари от продадени човешки съдби
Автор: deta7 Категория: Регионални   
Прочетен: 748 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 14.07.2015 20:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За политиците, прокурорите и банките, които ни отвращават

Не бих искал да пиша за неща, които не знам или не разбирам. Млад съм, често не успявам да проследя защо един или друг политик обвинява друг, че трети бизнесмен го финансира, за да свали четвърти. Не успявам още да проумея цялостната концепция на политическия и обществен живот в България. Може би просто не искам да съм част от кочината на нашата реалност.
image

В повечето случай тези отношения ми напомнят на свада между роднини, които в крайна сметка ще се разберат, за да може да разпределят още провинциална власт и още гнусни пари.

Ето, гледам днес главния прокурор Сотир Цацаров да се оправдава за разни действия и бездействия. Говори за разследвания в министерството на правосъдието, реформи в съдебната власт, за това, че няма да подаде оставка…

Той, разбира се, не знае кой е „Калоян Стоев“ и хабер няма как изобщо се е случило така, че законодателна, изпълнителна и съдебна власт да са „всяка коза за свой крак“ и вместо заедно да управляват държавата от името и за доброто на живеещите в нея, те се чудят къде точно са демаркационните линии помежду им!
image

Говори за Радан Кънев, Татяна Дончева и Цветан Василев, като за ниски топки, все едно не би се поклонил на кой да е от тримата, ако някак утре се окаже на власт!? Говори, как я имаме, я не поправена конституция по Нова Година, все едно става дума за писмо до дядо Коледа!?
От 20 години насам политици стават ялови чиновници

Говори и говори, а аз виждам само как от устата му падат парченца шпеков салам.

Обвиняват го в задкулисие, във връзки с Делян Пеевски (в качеството му на олигарх, а не на следовател, разбира се!), в съучастие във фалита на КТБ, в некадърност на прокуратурата, но той е невъзмутим. Поклаща гуша и отговаря:

„В прокуратурата има некадърници, но не е некадърна.“

Не разбрах… Той ни казва, че група некомпетентни вършат добра работа!? Може би трябва да сме спокойни, че тези люде ще преследват виновните, но как e възможно това при положение, че те самите са виновните?!

Млад съм и наивен сигурно, но и без обвинителен акт и присъда веднага мога да кажа, че са виновни за липсата на гръбнак, за конформизма, за послушанието пред безбожните прищевки на икономическата и политическа върхушка… Виновни!

Виновни са за следването на техните правила, а не нашите, не и дори на онези, описани в закони!
image

Иначе излиза, че аз – младият и наивният – съм виновен, че не знаят къде са Галеви; къде е Христо Бисеров и защо е там; как убиец с 9 (ДЕВЕТ) ефективни присъди е свободен да убива по деретата; защо за два джойнта марихуана дават 8 години, а за убийство на дете – 4.

Но помнете – Mors ultima ratio – смъртта е последното правило.

Гледам ги как се калят един друг, как се сочат, как се обвиняват, но виждам и как зад завесата се присмиват на тези, които ги поставиха там. Смеят се на обикновените хора, чийто съдби разпиляват и унищожават, но махалото рано или късно залюлява и в другата посока.

Чудя се, кога ли ще дойде денят на гнева?

Денят, в който протестите няма да са виртуални, зле организирани или платени. Денят, в който справедливият и стихиен гняв на ония, които сега презрително наричат „народ“, ще разруши света им и ще ги изгори на клади, построени от техните богатства.

Денят, в който законите, с които ни държат кротки, няма да имат значение.

А след този ден?

След него ще остане спомен, от който следващите управници ще треперят.





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deta7
Категория: Регионални
Прочетен: 1298129
Постинги: 429
Коментари: 289
Гласове: 543
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031