Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2015 00:25 - ЦЕЦО ИЗТЪРВА ГЕРБ. ВТОРИЯТ СЛЕД БОЙКО ОТ СТРАШИЛИЩЕ СТАНА ПОСМЕШИЩЕ
Автор: deta7 Категория: Регионални   
Прочетен: 1877 Коментари: 2 Гласове:
10

Последна промяна: 27.03.2015 00:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Доскорошният „пръв сред равни“ на ГЕРБ днес вече е вземан на подбив от съпартийци и симпатизанти, споделиха нашите източници от централата на партията. Ако през 2009 г. Цветан Цветанов беше причината за убедителните победи на Бойко Борисов, то днес той е като воденичен камък на премиерската шия. А не след дълго ще завлече първата политическа сила към електоралното дъно, сочат резултатите от последните избори в Сърница.
image

Но негативния тренд, наложен от Цветанов, не е от вчера. Тенденцията на прогресивно спадащи проценти прекрасно илюстрира пиперливата народна мъдрост: „Гъз глава затрива!“ Пренебрегвайки Бойковата заповед, че „на полувремето не се пирува“ още в първите месеци на първия мандат (2009-2013 г.), Цветанов започна да преяжда с власт и пари.
Изобщо не става дума за прословутите 6 апартамента – чеиз от тъщата. Говорим за нещо далеч по-страшно. Много отвъд комикса…
По данни на неправителствени организации, за периода 2010 – 2013 г. контрабандата с горива и цигари надхвърля 4 милиарда. Същите неправителствени организации в учудващ синхрон обявиха, че основен покровител и бенефициент на парите от контрабанда е бил именно Цветан-ът в тандем с аверите си, измежду които Станимир Флоров и няколко мастити регионални полицейски шефове. Вместо да громи контрабандата и да вкарва пари в държавния бюджет, Цветанов и къмпани си инсталираха кранчета към “правилни“ „каси“, тъй както група бургаски ченгета си прикачиха кранче към нефтената тръба на Валентин Златев. Но за потресающия хайдутлук ще споменем по-късно. Да правеха само това – с мед да ги намажеш сите…
Закриляйки контрабандните босове, Цветанов настрои срещу ГЕРБ сериозния бизнес, чиито представители освен към Бойко Борисов, по традиция са лоялни и към хазната. Докато контрабандистите си пълнеха гушите под чадъра на Цветан-ът, конкурентите от светлия бизнес губеха. Губеха пазарни дялове, клиенти, печалби. Губеха свежи пари. А успоредно с тях ГЕРБ бавно, но категорично губеше реални избиратели в лицето на техните съкратени служители и фалирали партньори.
image
Верен на максимата „След мен и потоп“, Цв.Цв. първоначално запушваше електоралните пробойни с контролиран вот, по-късно – с ромски гласове, в промеждутъците – с бюлетини на държавните и общински служители…….по някое време пробва с гласуване под натиск, докато накрая не се изкуши да топне пръстче и в Костинбродското гърне, интригантстват враговете му. И отново в свой стил – за Цветана все беше медът от гърнето.
Престоят на Цветанов в МВР ознаменува период на най-големите фирмени фалити в българския бизнес. Иначе казано, докато той богатееше, близо половин милион българи останаха на улицата. За финансистите като Дянков, това са 500 хиляди данъкоплатци. За социолозите – това са 500 хиляди БИВШИ ИЗБИРАТЕЛИ на ГЕРБ.
Тук му е мястото да споменем и за кранчето от тръбата на „Лукойл“, защото примерът великолепно преплита метафоричното с буквалното:
image
Докато през 2010 г. Цветанов биеше тъпана, че бори престъпността, група висши бургаски полицаи се бяха прикачили към тръбата за гориво на Лукойл. В продължение на месеци униформените престъпници, необезпокоявани, източваха гориво за милиони. В последствие групата бе разбита в операция „Шейховете“. Макар на бял свят и до ден днешен да няма данни за поръчители и вдъхновители, разследващите се усъмниха, че горивото е точено в полза на небезизвестния бургаски бизнесмен Николай Филипов.
За него Валя Ахчиева миналата година разкри как нелегално внася гориво от бившите съветски републики чрез танкери, акостиращи на частното му пристанище „Южен кей Л“. Гигантското източване на Лукойл през 2010 г. се говори, че е било договорено с Цв., а за пряк изпълнител е сочен любимият му полицейски началник Милен Димитров – Подлогата, който към днешна дата не само е уволнен от бургаската полиция, но също като патрона си Цв.Цв се влачи по съдилища. Същият обитава просторен апартамент на пъпа на Бургас, а злите езици твърдят, че е подарен на тъста му от Николай Филипов.
И докато Бойко Борисов играе тенис и карти с Вальо Златев, разчитайки на подкрепата му за изборите, враговете му злословят, че дясната му ръка нагло прецаква шефа на Лукойл и така лиши ГЕРБ от безусловната изборна подкрепа на нефтения бос. Както казахме – макар и буквален, примерът е великолепна метафора за цялостния принос на Цецо както към премиера Борисов, така и към цялата организация на ГЕРБ.
image
Неофициалната статистика сочи, че за 4 години Цветан-ът от лакомия смрази ГЕРБ с над 30 знакови бизнесмени. Ако приемем, че всеки от тях издържа средно по 500 служители, можем да кажем, че заради Цветанов, на първо четене ГЕРБ губи около 15 хиляди. симпатизанти, които или са били уволнени от работата или са били с орязани заплати заради загубите на шефовете си. Ако се доверим на максимата, че всеки избирател влече след себе си още 5 човека, излиза, че партията е лишена от подкрепата на 75 хлд. избирателя. Тази статистика е само върхът на айсберга. По официалните данни, които социолозите не отдавна предадоха на Бойко Борисов, отливът от ГЕРБ заради Цветан-ът е не по-малко от 300 хиляди души.
Дали заради шок от все по-неубедителните победи или заради интоксикация от прекалено преяждане, Цецо започна да действа неадекватно. Някои твърдят, че е от наранено его, а други се кълнат, че набиращите скорост издънки са си чиста проба страх от предстоящата му осъдителна присъда. Каквато и да е причината, доскорошният „втори човек след Бойко“ убедително падна в очите както на редовите партийци, така и на знакови велможи по места.
Следният диалог може да бъде чут на все повече събрания, а ние не се наемаме да твърдим дали е виц, или е роден от живия живот:
•Този е идиот, бе.
•Кой е идиот, бе?
•Е, как кой – Цветанов.
Така в шеги и закачки, от страшилище, заместник-председателят на управляващата партия убедително става за посмешище. И докато враговете му се смеят, съпартийците му се молят покрай него и Бойко да не стане за смях. Не, че 
последното вече не е факт.




Гласувай:
10



1. bojinkata - Този е идиот, бе.
28.03.2015 11:37
Този е идиот, бе.
цитирай
2. ok3223 - Полицейската банда
03.04.2015 11:14
е ва началото на залеза, почва да залязва„
А и тиквата си отива. Ако му разплетат далаверите, и доживотен ще му е малко.
Резил бе. Банкянската тиква, тиква бе, откъдето и да го погледнеш, управник на България.
ВЪЗМОЖЕН ЛИ Е ПО - ГОЛЯМ РЕЗИЛ ОТ ТОЗИ ...
НЕ, НЕ Е ВЪЗМОЖЕН.
НЯМА ПО СВЕТО ДЪРЖАВА, С ПОДОБНА МАРИОНЕТКА ЗА УПРАВНИК.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: deta7
Категория: Регионални
Прочетен: 1305320
Постинги: 429
Коментари: 289
Гласове: 543
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930