Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2015 07:51 - САЩ и НАТО усилено се готвят за война с Русия
Автор: deta7 Категория: Регионални   
Прочетен: 3964 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 01.02.2015 11:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 България става плацдарм за започване на войната с Русия. За тази цел  до гр. Шабла  се строи нов команден център на НАТО. Около центъра ще бъде изградена и военна база, чиято основна цел ще бъде охрана на изнесения команден щаб, пише Георги Мангинов във в. "Стандарт".
Наблизо има зенитен полигон и летище. Разстоянието до Крим е само 400 км. Турция отказала подобен на нейното Черноморие
.
image

 Официално за натовската база бе съобщено по време на посещението на генералния секретар на алианса Йенс Солтенберг миналата седмица. Обявяването на новината предизвика изненада в повечето български политици.

Алиансът взе решение за изграждането на подобни командни бази на срещата на най-високо ниво в Уелс през септември миналата година. Освен в България, такива ще има в Литва, Латвия и Естония на север, и в Румъния до нас.
Според "Стандарт" южното крило е трябвало да бъде попълнено с команден център и в Турция, който да бъде разположен на нейното черноморско крайбрежие. Анкара обаче е отказала, за да не разваля отношенията си с Русия.
 
Командната база на НАТО край Шабла ще има за цел основно контрол на морския трафик, управление на многонационалните военни формирования на пакта в региона, разузнаване - основно електронно и радиолокационно и аналитичен център.

 НАТО има практика в подобни командни бази да бъдат изпращани най-подготвените офицери. Основен момент ще бъде и изграждането на логистиката, която включва на практика създаването на малко градче с всички удобства за военните в него.
image

 Командният център на пакта в България се очаква да има основните отдели на останалите подобни бази в Европа.

 Въпреки че със сигурност ще бъде по-малък, той ще включва: отдел личен състав, който ще прави подбор на кадрите, разузнавателен отдел, чиято цел е събиране на информация чрез електронно и радиолокационно разузнаване, оперативен отдел, където се разиграва чисто военната обстановка и се вземат решения, технически отдел, който се грижи за техниката в базата, логистичен и свързочен.

 Шабла е само четиристотин километра от Крим. Край града се намира единственият у нас зенитен полигон, на който десетилетия наред са тренирали български ракетчици и зенитчици. В непосредствена близост е и военното летище на Добрич. 
 

Офицерите, които служат в подобни командни бази, като тази в Шабла, са от всички страни членки на пакта. Официално те общуват на английски. Престоят им е две, максимум до три години. 

Шумотевицата в южната ни съседка е много удобна за нашите управници. Медиите увеличават шумотевицата. Борисов и ОПГ се спотайват, имитират някаква трескава дейност по разкриване на разни убийства, а през това време се извършват други убийства.
Далаверата тече, като пълноводна река. Направо плавателна река!
Не се залъгвайте с делата на ромеите! Че нашите дела са по-важни.

Неонацистите от Украйна са по-опасни от ислямистите - Novinite.bg - Новините от България и света




Гласувай:
8



1. aboychev - НАЙ- ПОСЛЕ НЕЩО СЪЩЕСТВЕНО
27.01.2015 09:05
КРИМ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСВОБОДЕН ОТ РУСКАТА ОКУПАЦИЯ
цитирай
2. injir - Никой не се оплаква от руска окуп...
30.01.2015 04:51
Никой не се оплаква от руска окупация в Крим. Там се проведе референдум и хората казаха думата си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: deta7
Категория: Регионални
Прочетен: 1297863
Постинги: 429
Коментари: 289
Гласове: 543
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031