Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2015 12:02 - Първо в ПИК и "Час Пик"! 100 бона за главите на Братя Галеви в Дубай
Автор: deta7 Категория: Регионални   
Прочетен: 1627 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 23.01.2015 14:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Килъри дебнат Пламен Галев и Ангел Христов-Геле, след като за главите им е обявена натрада от 100 хил. долара, разкриват хора от родните служби. Наши спецразследващи получили още преди месеци информация, че избягалите дупнишки мафиоти имат сериозни проблеми с грузинската мафия в ЮАР, където се укривали до скоро. Според данните от източници от ъндърграунда двамата сгафили в сериозна сделка за над 4 млн. долара, заради която се преместили в Дубай.   Последната известна дестинация на обявените за издирване по цял свят дупнишки мафиоти бе именно Южна Африка. Там бившите барети бяха под крилото на местния мафиот №1 Радован Крейчир. Бандитът от Чехия е местният бос на търговията с диаманти и наркотици и години наред е недосегаем за службите от цял свят. Той помогнал на родните бегълци да стартират на международно ниво нов бизнес, но изглежда Галеви са сгафили сериозно.

 С днешна дата българските служби разполагалии с достоверна информация, че преди няколко месеца „братята“ са сменили адреса си. Смята се, че топ бегълците на България вече обитават луксозна къща в Дубай. Рокадата била уредена с помощта на другия издирван мафиот Христофорос Аманатидис-Таки, които от 6 години е извън обсега на радарите на нашето МВР. Той приютил дупничаните, заедно с милионите, които успели да прехвърлят в офшорни сметки преди бягството си от България и обещал да спаси главите им, тъй като имал достатъчно солидни връзки в руската мафия. Срещу солидна отплата Таки им гарантирал, че ще уреди смъртната им присъда от грузинците да бъде свалена.

 С днешна дата според данни от ъндърграунда Галеви и Аманатидис дори живеели на една и съща улица в емирството. Очакваната коалиция между Таки и тарторите на Дупница била доре дошла да руската мафия, която с охота завъртяла парите на нашенците.

 Спецслужбите у нас смятат, че в тази ситуация нямат полезен ход. Дубай вече веднъж отказа да екстрадира Христофорос Аманатидис с оправданието, че е лоялен гражданин на емирството и е сред големите дарители по най-различни благотворителни инициативи. Запознати със ситуацията от ъндърграунда са на мнение, че Галеви най-сетне са намерили сигурно убежище и едва ли ще бъдат върнати у нас, където ги очаква затвор като лидери на банда за рекет и изнудване.

 Според техни авери от подземния свят Таки щял да уреди бързо проблемите им и да им помогне да започнат на чисто живота си най-малко с 10 млн. евро, които били прехвърлени ден преди издаването на присъдата им у нас през офшорка, регистрирана на Сейшелските острови. МВР още при бягството им подозираше, че парите са преместени в сметките на "Пи Ей Джи Норт адамс лимитед", регистрирана през 2005 г. на Сейшелите и купена от Пламен Галев и Ангел Христов през 2008 г. "Братята" официално били управители на клона на офшорката у нас, но контролирали изцяло фирмата на Сейшелите.

 Близки до Христофорос Аманатидис – Таки пък издават, че той от няколко години имал солиден бизнес в Дубай, който нямал нищо общо с престъпния свят и щял да включи именно в него Братя Галеви, с които бил близък, още докато и тримата живеели спокойно у нас. Търсените от Интерпол дупничани и позиционираният в Дубай столичанин са пуснали пипалата си в най-печелившите сектори на икономиката - финанси, хазарт, търговия с петролни продукти, транспорт и строителство, както и в енергийния бизнес чрез няколко фирми в Дубай.

 У нас роденият на 21 октомври 1975 г. Христофорос Никос Аманатидис, Пламен Бориславов Галев и Ангел Христов Христов са съдружници в общо 6 фирми, върху които с днешна дата има наложени запори заради проблемите им с властите. Зад граница обаче триото нямало подобни проблеми.

 „Таки от години е много добре приет в Дубай и доказателство е отказът за екстрадиция. Той е със солидни връзки и в мафията, и във власта и ще издейства същите условия и Галеви, на които има за какво да благодари. Тук работеха много добре заедно и няма причина там да не продължат бизнеса си”, обясняват хора от родния ъндърграунд. .

 Да припомним, че емблематичните Братя Галеви години наред държаха в страх Дупница и региона, и за малко не успяха се вмъкнат в Народното събрание. Преди да се сдобият с имунитет на депутати съдът ги намери за виновни в изнудване и организиране на престъпна група. През май 2012-та петгодишната присъда на двамата бе потвърдена от последната съдебна инстанция и веднага Братя Галеви потънаха вдън земя. За изминалите две години слухове и „очевидци“ изпращаха дупнишките бизнесмени в различни краища на света, а опитите за залавянето им удариха на камък.

 Двамата вече задочно са клиенти на Специализираната прокуратура за пране на 35,5 млн. лв. В Дупница пък се притеснявали, че ако това се случи, с връщането на Братята ще има много „наказани”. Това обаче не се отнася само за дупничани. Известно е, че Галеви са изключително отмъстителни и няма да простят загубите, които търпят като „партизани”.

 Сред основните им врагове са свидетелите по делата им и всички, които дръзнаха да се опълчат срещу тях. Според разследващи, Галеви едва ли ще посегнат на живота на някого от тях, но ще им създават проблеми с години. 

 Спасяват имотите си от конфискация.

 Пламен Галев и Ангел Христов може да се измъкнат и от делото за конфискация на имотите им, смятат юристи. В началото на октомври миналага тодина Върховният касационен съд (ВКС) отказа да възобнови делото за конфискация на имуществото на дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви. Причината е, че прокуратурата не е успяла да посочи актуален адрес, на който те да бъдат призовани. Това на практика спира делото за неопределен период от време и техните имоти няма да бъдат конфискувани.

 Става дума за наказателното дело, по което двамата получиха по 5 години затвор за изнудване и участие в организирана престъпна група. След присъдата те изчезнаха и досега са неоткриваеми. Съдът реши, че трябва да бъде конфискувана 1/3 от имуществото на Галев и 1/4 от това на Христов. Магистратите обаче не уточниха за кои имоти точно става дума, което пък попречи на конфискацията.

 Докато бе начело на държавното обвинение, Борис Велчев поиска възобновяване на делото и ново решение в частта за конфискацията. На два пъти обаче ВКС отказва да изпълни това искане. С писмо от 26 септември прокуратурата е уведомила съда, че осъдените все още не са открити. Което пък дава повод на съда да реши, че делото не може да се възобнови. ВКС изпраща материалите по делото обратно в окръжния съд в Кюстендил.

 Срещу тях има заведено дело и от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. То обаче бе блокирано заради искане на комисията да бъдат разпитани свидетели, които се намират на Сейшелските острови. Очаква се магистрати от Кюстендил да заминат в командировка заради това искане.

 Отделно от това спецпрокуратурата им повдигна и обвинения за пране на над 35 млн. лв. чрез кухи фирми и офшорни фирми. Това дело започна, след като двамата вече бяха в неизвестност. 










Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deta7
Категория: Регионални
Прочетен: 1304180
Постинги: 429
Коментари: 289
Гласове: 543
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930