Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2015 05:25 - Правителството на България води унищожителна война СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
Автор: deta7 Категория: Регионални   
Прочетен: 1773 Коментари: 1 Гласове:
11

Последна промяна: 14.01.2015 05:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В усърдна служба на своите господари от САЩ и слугуващият му ЕС, на международните корпорации и на собствените си комисионерски интереси, парламента и правителството на България, разбирай туземната, колониална, компрадорска администрация, провеждат унищожителна война срещу собствения си народ.
МАЛКО ПРЕДИСТОРИЯ:
image

На 14.06.2014 г. председателят на ГЕРБ и помощник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд обсъдиха евроатлантическите позиции на България, като член на Европейския съюз и НАТО, на фона на кризата в Украйна. Акцент в разговора между двамата беше и енергийната независимост на България и Европа. По думите на Борисов веднага щом ГЕРБ се върне на власт в България, ще бъдат обявени конкурси за добив от находищата в Черно море и американските компании ще имат шанс да ги спечелят. Председателят на ГЕРБ припомни, че за разлика от всички останали партии ГЕРБ нямало нужда да доказва на САЩ “колко надежден партньор са”.
На 15.06.2014 г. Бойко Борисов се завърна от екскурзия в САЩ. Кацна на летището в София и рече: „Няма правилен ход за България”.
Така започна неговата атака срещу финансовата и банкова система на страната.
На 18.06.2014 г. той обяви „реваншизъм до дупка”. На въпрос от къде могат да се вземат пари за актуализация на бюджета, Борисов заяви: „За съжаление от джоба на всички българи. Вдига се дългът, задължават се поколенията с още 5 млрд. лева и се подпира резервът, за да бъдат хората спокойни”. В същото време фискалният резерв бе достигнал 5,836 млрд. лв., близо 2 млрд. повече, отколкото в края на управлението на ГЕРБ. Няколко дни по-късно Борисов призова: „Признайте банкрута и викайте МВФ”. Тази мантра той повтаря ежедневно, подкрепян от хора на медиите, и до днес. За популяризирането на идеята бяха включени бившия финансов министър Милен Велчев, финансиста Кольо Парамов, бившия/настоящ министър Лиляна Павлова, а по-късно се присъедини и олигарха Иво Прокопиев. Моето лично мнение е, че в операцията се включи и БНБ, но това предстои да бъде доизяснявано.
image

                ТОГАВА ПРОГНОЗИРАХ СЛЕДНОТО:
1. Ще се повиши цената на тока, парното, водата и всичко, за което се сетите.
2. Ще се замразят заплатите и пенсиите. Единствено заплатите на 565 хил. държавни служители ще се увеличат тайно под формата на скрити бонуси, защото това е скрития платен вот на ГЕРБ.
3. Ще се преустанови окончателно изграждането на Южен поток и АЕЦ Беляне.
4. Американски фирми ще започнат да сондират за шистов газ в Добруджа и за нефт в Черно море.
5. Ще се приватизират на безценица някой от малкото останали държавни активи – БДЖ, ВМЗ Сопот, НЕК…
6. Ще бъдем заробени с ненужни заеми, които наистина едно поколение няма да може да изплати.
7. Поради нарастващата бедност, вътрешното потребление ще продължи да се свива, а заедно с него производството и растежа, а безработицата ще продължи да расте.
КАКВО СЕ СЛУЧИ ДО ДНЕС:
Май всичко споменато в прогнозите вече се случи, дори повече.
1. На 01.10.2014 г. токът беше повишен с около 10 %. Ако разгледаме добре долната таблица, ще разберем, че това повишение е необходимо единствено на енергийната мафия.

image2. Заплатите не само бяха замразени, но и намалени. Отменено бе възстановяването на данъка върху минималните доходи. Така бяха отнети от бедните работещи 408 лв. годишно и за залъгалка им бяха добавени 216 лв. годишно след облагане.
3. Отнема се социална добовка в размер на 35 лв. от пенсиите на инвалидите.
4. Провежда се опит за национализация на втория пенсионен стълб.
5. Още на 11.08.2014 г. министър Щомов уведомява шефа на „Газпром” Алексей Мюлер, че проекта „Южен поток” е спрян, а на 01.12.2014 г. Владимир Путин обявява, че” Южен поток” се спира и предвидените количества газ се пренасочват към Турция.
6. В края на август е подписаното разрешение от служебния екоминистър Светлана Жекова за проучване за добив на въглищен газ в Добруджа от Американската компания „Парк Плейс Енерджи Корп”. Фирмата може да получи 35 годишна концесия за добив. Планират се нови конкурси за проучвания за нефт и газ в Добруджа и Черно море.
7. В бюджета не са предвидени средства за БДЖ – товарни нито за ВМЗ Сопот. Ясно е защо!
8. Други важни показатели на бюджета:
•  взето е решение за усвояване на 12,6 млрд. лв. дълг. Така държавния дълг от ниво 17,6% от БВП в началото на настоящата година, се планира да достигне 28% от БВП. И този дълг не се взема за стимулиране на икономиката, а просто да бъде изпапан;

•  предвиден е икономически растеж 0,8%, при растеж за настоящата година 1,6%, както съм казвал не веднъж, без повишаване на доходите, друго не е и възможно;
•  приходите от събиране на ДДС и Акцизи са занижени, т.е. дадена е свобода на контрабандата;
•  не се виждат предвидени пари за някакви реформи, повишаване на доходите и/или осигуряване на работни места…
При това положение, българи, съветвам ви да запазвате билетите. Тук освен че могат да ви уморят от глад и студ, могат и да ви превърнат в пушечно месо. По-добре заминавайте!
Съществува, разбира си и алтернативен вариант. В края на януари или началото на февруари народът се вдига и измита политическата пасмина от парламента и правителството. Какво точно ще последва, не ми се мисли…

Валери Симеонов_ Плевнелиев трябваше да е в затвора, а не да стане президент! Богат е като Рокфелер, създаде платените протестъри!

image




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. andrei - Поздрав за публикацията!
14.01.2015 06:48
Всичко е истина!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: deta7
Категория: Регионални
Прочетен: 1302342
Постинги: 429
Коментари: 289
Гласове: 543
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930