Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2015 09:01 - За крадец не ставаш сине, ти си будала
Автор: deta7 Категория: Регионални   
Прочетен: 2331 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 07.01.2015 14:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  България през 2050-а: 3.5 млн. цигани, 1.2 турци, 800 000 българи image

В 2050г. започва четвъртата българска държава, съставена основно от цигани, турци и екзотично българско малцинство, алармираха професори от Центъра за демографска политика. Според техни прогнози, базирани на официалните преброявания на населението досега, през 2050г. циганите у нас ще бъдат 3,5 млн, турците - 1,2 млн, а българите - едва 800 хил. души.

Тази картина ще стане реалност ако се запазят сегашните демографски тенденции и не се предприемат адекватни мерки. Ситуацията беше сравнена с Армагедон от проф. Петър Иванов. Той акцентира върху скритите опасни процеси, които се развиват в България и акцентира на акултуризацията на българите.

Етносът, който сега има мнозинство, загубва културната си идентичност - българите дори не наричат децата си с български имена, изтъкна проф. Иванов. Очертавайки дебългаризирането, той посочи разширяващото се присъствие на чалгата и навлизането в политиката на циганския манталитет - на тарикатство, кражби, безчестие.
image
Демографската криза поставя заплахи към националната и икономическа сигурност на България, предупреди проф. Петър Славейков. Застаряването и намаляването на населението и особено на българския етнос води до проблеми с работната сила и със социалните плащания, поставя въпроса за бъдещото политическо развитие на страната, подчерта той.

Циганите идват на Балканите през XV век и в днешно време, поради липса на адекватна политика в България, се превърнаха в цигански проблем, отбеляза проф. Трендафил Митев. По думите му циганският проблем сега е воденичен камък за България и ако до 20 години не бъде решен, страната ни ще се удави.
Циганската общност е най-динамично развиващата се и най-деградиращата. Тази общност сега стига векове надолу - на нива, на които никога не е била, посочи още професорът. Той припомни още, че проблемът е бил решен и то нелошо в България - „минавайки през Строителни войски, ромът имаше професия и самочувствие на равен на българина. На ромските деца се даваха дрешки и книжки, а не пари на майките да раждат", разказа проф. Митев.

Според прогнозите на центъра, българският етнос през 2075г. ще е от 500 000 души, а през 2100г - на 300 000. Същевременно, турците ще са 1,3 млн в 2075г, а в 2100г. - на 1,5 млн. Циганите от 5,5 млн. в 2075г ще станат 8 милиона през 2100г.

България е в състояние на национална катастрофа, коментира Костадин Костадинов. Според него демографските проблеми на страната са трета национална катастрофа - българският народ изчезва.

Пари в пенсионния фонд няма и все по-малко ще има кой да работи и да го пълни, предупреди още Костадинов и подчерта, че временни козметични мерки няма да помогнат. Трябва да има специална институция и специален министър по тези въпроси, категорични са представителите на Центъра за демографска политика.

Те са подготвили писмо до премиера Бойко Борисов, в което излагат вижданията си и настояват държавата да осъзнае като основен проблем постепенното изчезване на българския етнос.
image
Пред премиера представителите на центъра настояват за предприемане на имиграционна политика, политика за снижаване на смъртността и подобряване на здравето на българина, поощряване на раждаемостта, преодоляване на обезлюдяването, политики, насочени към създаване на духовни ценности.

Нужно е специализиран държавен орган да противодейства на демографската катастрофа, заявяват представителите на центъра в писмото си до премиера.

За заплахите от дебългаризиране, Центъра за демографска политика организира семинар на 12 декември в Русе. Целта е да се дискутира деформирането на етническата структура на българското общество с цел да се реагира на негативните тенденции, поясниха организаторите.


_Фигаро__ Ромският квартал на Пловдив - най-голямото гето на Балканите - Mediapool.bg

News.bg - Задържаха петима крадци на кабели в Самоков

Цигански напеви. Zigeunerweisen _ webcafe.bg

Троян 21 - статии_ В най-голямото циганско гето на Балканитe

Престъпление и наказание! ГНЕВЕН БЪЛГАРИН УБИ ЦИГАНИН КРАДЕЦ, след като го спипа в собствената си къща!

Потресаваща съдба! Самотна майка издържа 5-те си деца, правейки...

Марта Вачкова и Азис - За крадец не ставаш сине (шоуто на Азис) _ VBOX7

Гъмзата За крадец неставаш сине _ VBOX7

КАНАЛЕТО - THE BEST - музикални албуми. Безплатна MP3 музика и видео

Слави и КуКу Бенд - За крадец не ставаш, сине _ RETRO CHALGA - Videoclip.bg



Тагове:   крадец,   будала,   цигани,   сине,   ставаш,


Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deta7
Категория: Регионални
Прочетен: 1302483
Постинги: 429
Коментари: 289
Гласове: 543
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930