Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2014 11:52 - Новото робство. Ден първи
Автор: deta7 Категория: Регионални   
Прочетен: 1820 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 10.11.2014 12:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Узурпираха властта. С купени гласове, с трикове и лъжи. Още по-нагла олигархия слага ръка върху съдбините на държавата и хваща народа за гушата. Узурпатори, защото зад тях стои по-малко от една четвърт от народа ни. Четворна коалиция, която готви четири пъти по-голям грабеж.
image

Днес е ден първи на новия кабинет. Ден първи на Новото Робство. Ден първи след срамните пазарлъци, в които паднаха моралните маски на РБ, ПФ и АБВ. От вчера това са абревиатурите на лъжата и политическата хамелеонщина. Тези, които преди изборите лъжеха, че никога няма да влязат в управлението с ГЕРБ, а след изборите се извъртяха на 180 градуса. Ето това е истинското политическо номадство в най-уродливия му вид – да се отричаш от идеите и обещанията си в името на кокала. Да газиш ценности, за да се докопаш до властта. Стига са ни заблуждавали – ренегатството не е влизането или излизането от една партия. Ренегатството е изневярата към идеите и обещанията. И нищо друго. Около ГЕРБ се събра сбирщина от завършени ренегати. Дребни, нахални, цинични.
image

Гледахте ли новите министри из новинарските емисии? Като изгладнели зверове, които ръфат тлъста плячка. Вижте го в стъкления поглед на новоизлюпения здравен министър. Този фанатизъм е емблемата на правителството. Емблемата на Новото Робство. Той казва всичко. Крещи. С фалцета на реваншизма, арогантността и омразата. И на алчността, с която олигархът, около чиято софра се увърта въпросният здравен министър, ще се опита най-после да сложи ръка на парите ни за здраве. Същият олигарх, който спонсорира финансово, медийно и лобистки „умните и красивите” узурпатори.

Иззад емблемата се разнася вонята на циничната философия, която сглоби този кабинет на политическото безсрамие. Философия, чиято персонална квинтесенция е онази пребоядисана номенклатурна галеница, бивша министърка в царско-турски и станишево-царско-турски правителствени гарнитури. Завършен образ на морален дегенерат, извървяла с налудна тържественост падението от „никога няма да правя коалиция с БСП, ГЕРБ и ДПС”, до онзи образ, който ни показаха телевизорите вчера – на потриваща алчни ръчички подгласничка на този, чиято алтернатива излъга, че иска да бъде.
image

Чак да ти стане симпатичен невнятният военен министър на фона на откровения лумпен, който взе на абордаж министерството икономиката. И се кикоти из софийските кръчми как ще разпределя финансови порциони. Със същата наглост, с която пристаналата му танцьорка се трапоса за шефка на българите в чужбина, защото била заслужавала…

Днес е само ден първи. Тези хора тепърва започват своят кръстоносен поход срещу нашата Свобода. Ще се опитват да бъркат в душите ни всеки ден. Да ни диктуват как да мислим „правилно”. Да ни затварят в занданите на тяхното тесногръдие и вродени авторитарни нагони. Да отричат живота ни, идеите ни, принципите и убежденията ни. Ще ни обиждат, мразят и подиграват. Ще посягат дори и физически с полицейските палки. Ще крадат всекидневието ни с невидимите слушалки на тайните служби.

Тези хора не вярват в Демокрацията и Свободата. Те смятат себе си на власт за Демокрация и Свобода. Всички останали са „количество” и „лош човешки материал”. Ще се опитват да ни заглушат, да ни запушат устите. Да ни прогонят, за да не пречим на грабежите и самовластието им.

Днес е ден първи на Новото Робство. Няма да е последен. Но и няма и да им е задълго. Узурпираха властта с малко и за малко. Започва нашият поход към Свободата. Започва ли?
Кабинетът на национално крушение с правителство на Ноевия ковчег продължава дейноста си.



Тагове:   ново,   ден,   робство,   първи,


Гласувай:
10



1. tit - съгласна съм с патетичното ти описание, Дейта.:)
10.11.2014 13:05
Не разбирам защо ползваш бъдеще време. Да, олигарсите туриха ръка на власта тотално, но мрачните картини на бъдещето, такива, каквито бяха и в миналото няма да повлиаят на мнозинството.
Съпротивата иска организация и работа в реалността, между хората. Само тогава може да има действителна промяна...
Сещам се, че нещо такове писах и на Глишев по-миналата година, като бунеше хората с постинги!:))

Революциите в нетя са съмнително дело...
цитирай
2. apostapostoloff - Това с налудничави брътвежи на
11.11.2014 05:58
душевно болен човек.
цитирай
3. sestra - Без коментар за тона.
12.11.2014 00:30
А за сведение - аз стоя зад тях. Не, че трябва да ме знаете, но трябва да уважавате моя глас. Също и това, че това излишно отлагано управление има да решава проблеми с бъдещето, предизвикани от недоразумението, което разбирам, сте подкрепяли.
цитирай
4. didanov - резултати
12.11.2014 01:47
Обадил се Цветанов на Борисов и попитал:
- Шефе, има една добра и една лоша новина, с коя да започна?
- Много лоши новини имаше напоследък, кажи добрата, отвърнал Борисов.
- Спечелихме изборите.
- При тази хубава новина каква може да е лошата, попитал тогава Борисов.
- Никой не е гласувал за нас, отвърнал Цветанов.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: deta7
Категория: Регионални
Прочетен: 1304913
Постинги: 429
Коментари: 289
Гласове: 543
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930